Afbeelding

beste fietsgemeente nederland

Waar in Nederland kan je er als fietser nou écht lekker opuit trekken? Dat wil de Fietsersbond van jou weten!

Welke gemeente wordt de beste fietsgemeente van Nederland?

Elke twee jaar organiseert de Fietsersbond een verkiezing voor de beste fietsgemeente van Nederland. De verkiezingen voor de beste fietsgemeente van 2024 zijn in volle gang. Stem jij ook mee?

De Fietsersbond organiseert om het jaar een verkiezing voor de beste fietsgemeente van Nederland. Een zoektocht naar de gemeente waar je als fietser het beste op je plek bent, of je nu recreant of forens bent. 
De verkiezing wordt gehouden aan de hand van een enquête die online in te vullen is. Daarin komen verschillende zaken die bijdragen aan een goede fietsbeleving aan bod. Je kan je mening geven over functionele zaken zoals de veiligheid op de weg en de kwaliteit van het wegdek. Maar ook aan dingen die bijdragen aan je plezier als recreatieve fietser worden behandeld. Denk dan bijvoorbeeld aan voorzieningen voor onderweg, zoals bankjes en plekken waar je even kan pauzeren of, in geval van pech, een band kan plakken. 

Wil jij je stem uitbrengen? Dat kan op de site van de Fietsersbond. Daar vind je meer informatie over de verkiezing. Je kan meedoen aan de enquête tot 12 november. De uitslag wordt in juni 2024 bekend gemaakt. 

Met de verkiezing wil de fietsersbond gemeenten motiveren om het belang van fietsers hoog op de prioriteitenlijst te zetten en te houden. Bij de vorige verkiezing in 2022 werd uiteindelijk Schiermonnikoog verkozen tot de beste fietsgemeente van Nederland.