Nieuws - 9 augustus 2022
Ondanks de aandacht die de schrijvers van routebeschrijvingen aan hun teksten besteden, kan het soms gebeuren dat je een pad niet helemaal goed inschat. Daarom lanceert komoot Trail View, een unieke technologie die kaarten tot leven brengt met behulp van gebruikersfoto’s.
Nieuws - 9 augustus 2022
De heide staat weer in bloei. Een ideale gelegenheid voor een fietstocht tussen uitgestrekte paarse heidevelden. 
Nieuws - 3 augustus 2022
Je bidon gaat soms sneller leeg dan je zou willen. Dan is het handig als je je bidon onderweg bij kan vullen. Op deze handige kaarten vind je plekken waar je je bidon bij kan vullen.
Nieuws - 19 juli 2022
Heb je wel eens een reisverhaal geschreven over jouw mooiste fietsvakantie? Of lijkt het je leuk om daar deze zomer mee te beginnen? Dan is deze wedstrijd zeker iets voor jou!
Nieuws - 18 juli 2022
Middenin je zomervakantie brengen we BIKE explorer 3 uit. Bomvol mooie tochten. We gaan mountainbiken, van de Achterhoek tot in Gastein. We rijden over de Fietsroute van het jaar 2022, door Tsjechië, Thailand en nog veel meer.
Nieuws - 30 juni 2022
De Tour de France start dit jaar in Kopenhagen. Dat het grootste fietsevenement ter wereld Denemarken aandoet, is niet heel gek. Denemarken is een ongelofelijk fietsvriendelijk land. En daarmee ook geschikt voor een fietsvakantie. We lichten een paar van de mooiste regio's uit.
Nieuws - 7 juni 2022
De Nederlandse kust is lang en de LF-kustroute ook, en langs zo’n lange tocht is natuurlijk veel te zien. Vandaar dat er niet minder dan vijf weekendtochten langs deze route zijn.
Nieuws - 7 juni 2022
De LF-routes zijn inmiddels een begrip aan het wroden in Nederland. Maar, lange routes zoals de Waterlinieroute en de LF kustroute zijn flinke meerdaagse tochten. Te lang voor een weekendje weg. Daarom heeft het Fietsplatform nu ook tien weekendtochten gelanceerd. 
Nieuws - 7 juni 2022
Volgens fietsers is de gemeente Schiermonnikoog de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond, waarvoor 48.000 fietsers uit heel Nederland een enquete invulden. 
Nieuws - 7 juni 2022
Rijkswaterstaat dreigt het fiets- en voetveer bij Nieuwer ter Aa uit de vaart te nemen. Verschillende orgganisaties proberen dat te voorkomen.
Nieuws - 25 mei 2022
Wie aan een fietsvakantie in Zwitserland denkt, denkt waarschijnlijk aan tochten hoog door de bergen. Ruige mountainbiketrails en snelle downhills. Dan heb je helemaal geen ongelijk, maar er is meer! Rondom de hoofdstad Bern ligt een prachtige fietsroute: de Grünes Band Bern.
Nieuws - 25 mei 2022
Dat het Duitse Sauerland een prachtig fietsgebied is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Van heerlijke e-bike dagtochten tot uitdagende flowtrails op de MTB.