Nieuws - 15 september 2021
In het weekend van 18 en 19 september wordt de Slag om Arnhem herdacht. Op de Ginkelse Heide worden parachutisten gedropt en vanaf 17 september zijn er in en rond Arnhem talloze grote en kleine herdenkingen. Een bijzondere manier om de slag te herdenken en veel monumenten die herinneren aan de strijd rond Arnhem te bezoeken, is de WOII Airborne Route.
Nieuws - 9 september 2021
Volgende week is het Fiets naar je werkdag. Op donderdag 16 september is het de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen fietsend naar hun werk gaan, in plaats van met de auto.
Nieuws - 2 september 2021
Het is door corona een stuk drukker geworden op de fietspaden in Nederland. Veel mensen zijn gaan fietsen, maar ook gaan wandelen, paardrijden en nog veel meer. Om het ondanks de drukte gezellig te houden, is er nu de Buitencode waar de NTFU zich bij heeft aangesloten.
Nieuws - 31 augustus 2021
In het Groningse Zoutkamp is de eerste echte kinderfietsroute geopend. Een heuse fietsroute voor en een beetje door kinderen.
Nieuws - 18 augustus 2021
Zes audiofietsroutes door Nederlandse Nationale Parken laten je het landschap bekijken door de ogen van oude Hollandse schildermeesters én hedendaagse kunstenaars.
Nieuws - 15 juli 2021
De TransTirol BikeRallye 2021 is een feit. 47 bikers hebben afgelopen dagen de prachtige route door de Dolomieten met succes en veel plezier gereden. En de volgende, 2022-, editie staat alweer in de startblokken. Hiervoor is iets nieuws bedacht....
Nieuws - 13 juli 2021
De Pyreneeën zijn een legendarisch fietsgebied. Dankzij de Tour de France die jaarlijks de bergen aandoet, zijn sommige cols in de Pyreneeën inmiddels wereldberoemd. Maar ook als je niet op jacht bent naar eeuwige roem en een gele trui, zijn de Pyreneeëncols een bezoekje waard.
Nieuws - 8 juli 2021
Wil je je fiets meenemen in de treinen van de Nederlandse NS? Dan moet je een plek voor je fiets reserveren. De hele zomer, van 10 juli tot 15 september houdt de NS een proef met verplichte reserveringen voor de fiets in de trein. 
Nieuws - 5 juli 2021
De Mont Ventoux is een berg in het zuiden van Frankrijk. De 'Ventoux' doet het hart van menig wielerliefhebber sneller kloppen, maar wat is er zo bijzonder aan deze berg?
Nieuws - 29 juni 2021
In Nederland fietsen we bijna allemaal zonder helm, al zie je -gelukkig- steeds meer mensen met een goede helm op rondrijden. Maar in andere Europese landen gelden vaak strengere regels als het aankomt op fietshelmen. Hoe zit dat?
Nieuws - 23 juni 2021
In Nederland hebben we dan wel geen cols, toch hebben we iets waarmee je als fietser de benen soms flink op de proef kan stellen: wind. En dan vooral tegenwind. 
Nieuws - 21 juni 2021
Mountainbikeroutes in Nederland worden ingedeeld naar moeilijkheidsgraden. Nu nog moet je als mountainbiker zelf inschatten hoe moeilijk een route is, maar over een tijdje kun je aan de kleur van een route zien welk niveau de route heeft. Net als op de skipiste.