Nieuws - 22 maart 2023
Het is weer lente. En dat betekent ook dat de natuur verandert in een grote kraamkamer. Daarom roepen boswachters op om rekening te houden met de natuur.
Nieuws - 22 maart 2023
2023 wordt het jaar van de fiets. Dus trappen we ook dit jaar het fietsseizoen weer af met een mooi nummer van BIKE explorer. In deze online editie van ons magazine lees je alles over mooie tochten.
Nieuws - 15 maart 2023
De Engelse geschiedenis staat bol van verhalen over rebellie, opstanden en burgeroorlogen. Fietsend over de nieuwe fietsroute Rebellion Way, door het Engelse graafschap Norfolk, rij je door de omgeving van enkele van de meest bijzondere opstanden in Engeland. 
Nieuws - 13 maart 2023
Een combinatie van een meerdaagse fietstocht, pelgrimage én bourgondisch leven dat is de Abdijenfietstocht door Zuid-Limburg en de Voerstreek. Dat is de Abdijentocht Limburg, die dit jaar weer plaatsvindt in juni. 
Nieuws - 8 maart 2023
Pak je agenda en noteer 16 en 17 september 2023 alvast even. Dan vindt in Gorinchem namelijk de allereerste editie van World on Wheels plaats, een nieuw evenement waar je je als fietsliefhebber kan uitleven op nieuwe modellen fietsen, e-bikes, en e-scooters. 
Nieuws - 28 februari 2023
Het Belgische deel van de fietsroute EuroVelo 5 is de Fietsroute van het Jaar 2023 geworden. Dat werd tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht bekend gemaakt. Daarmee liet de fietsroute EuroVelo 5 de twee andere genomineerden achter zich, de Kastelenroute in Denemarken en de Vänerleden door Zweden.
Nieuws - 22 februari 2023
Komende vrijdag is het zo ver: dan wordt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht de Fietsroute van het Jaar bekend gemaakt. Maar naast deze bekendmaking is er nog veel meer te doen.
Nieuws - 15 februari 2023
Gravelbiken is hot. De tussenvorm van mountainbiken en ouderwets ‘boscrossen’ wint ook in ons land aan populariteit. Maar waar in Nederland kan je met je mountainbike terecht? Hieronder lichten we een aantal mooie plekken uit, maar uiteraard kan je op veel meer plekken terecht.
Nieuws - 25 januari 2023
Meedoen aan een wereldkampioenschap mountainbiken, wie wil dat nou niet? Droom jij van een rondje fietsen samen met de wereldtoppers? Schrijf je dan nu in voor het WK E-Mountainbike voor Iedereen in Ischgl. 
Nieuws - 24 januari 2023
Op zoek naar een bestemming waar je kan genieten van het bruisende stadsleven én kan fietsen? Dan hoef je niet ver te reizen. Volgens de Spaanse versie van het wereldberoemde National Geographic is Utrecht namelijk dé vakantiebestemming. 
Nieuws - 17 januari 2023
De Limburgse mergelgrotten zijn zowel aan de Nederlandse als Belgische kant van de grens een bijzonder fenomeen. Vanaf de zomer van 2024 kun je een deel van de gangenstelsels op een wel heel bijzondere manier verkennen. Daar wordt gewerkt aan een fietsroute door de mergelgrotten. 
Nieuws - 3 januari 2023
Ben je al helemaal klaar voor je fietsvakantie, maar heb je nog geen fietsendrager? Dan is het van belang om de verschillende soorten fietsendragers met elkaar te vergelijken, zodat je een keuze kan maken die bij jou en je geplande fietsvakantie past!