BIKE explorer, hét tijdschrift voor mensen die van fietsen houden. Veel aandacht voor (bijzondere) routes in met name Europa en soms daarbuiten. Bike Explorer richt zich op fietsers die graag willen ontdekken, van dagtochten tot lange fietsvakanties en onderweg genieten van cultuur, natuur en bezienswaardigheden. Natuurlijk worden nieuwe fietsen en accessoires uitgebreid gesignaleerd en getest door de redactie. Het fotowerk is spectaculair.

Abonneren? Klik hier.

In het meest recente nummer:

BIKE explorer nummer 2 van 2022

BIKE explorer 2 2022

In het komende nummer oa:

De veelzijdige Waterlinies Weekendtocht

Limes en Linies, langs bunkers, forten en kanalen

Midden in het Utrechtse landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een ingenieus systeem dat samen met dijken, sluizen, kanalen en bunkers in oorlogstijd bescherming bood tegen de vijand. Verscholen in het landschap behoort het grootste verdedigingswerk van Nederland tot het grootste geheim van ons land. In drie weekendtochten fiets je langs haar goed bewaarde schuilplaatsen. De Limes en Linies is er een van: een fraaie route die zich graag laat ontdekken.

Op de pedalen door de Zuiderkempen

De Zuiderkempen staan garant voor uren fietsplezier. De Berg- en Neteroute voert je langs de zes deelgemeenten van Heist-op-den-Berg. De vallei van de Grote Nete en de Heistse Berg zijn de rode draad tijdens het parcours. Kastelen, historische gebouwen en ontelbare kapelletjes, groendomeinen, rivieren en beekjes liggen verspreid in het veelzijdige landschap. Na de inspanning volgt de ontspanning: laat de bourgondische keuken van de Kempenaar je innerlijke mens verwennen.

Sicilië Dansen op een vulkaan

De azuurblauwe zee schittert onder de warme mediterrane zon. Ik beklim de flanken van de actiefste en snelst groeiende vulkaan ter wereld. De panoramische blik op de majestueuze vuurspuwer laat niet los. De Etna is overal. Uitnodigend. Ik heb haar net ten dans gevraagd.

In 734 voor Christus streken de Grieken neer op Giardini-Naxos, de eerste Griekse kolonie op Siciliaanse grond en nu een schilderachtige badplaats. De mythische goden konden toen niet voorspellen wat er zich vele eeuwen later op het Italiaanse eiland zou afspelen. Drie etappes van de Giro d’Italia van 2018 startten op Sicilië en vulden mijn wielerhart met inspiratie. Over vijf etappes wordt de noordoostelijke hoek van het grootste Italiaanse eiland verkend, met de Etna altijd in het vizier. Vermeng dit met de Middellandse Zee, historische bezienswaardigheden en de bergen rond de vulkaan, en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige fietsvakantie.