BIKE explorer, hét tijdschrift voor mensen die van fietsen houden. Veel aandacht voor (bijzondere) routes in met name Europa en soms daarbuiten. Bike Explorer richt zich op fietsers die graag willen ontdekken, van dagtochten tot lange fietsvakanties en onderweg genieten van cultuur, natuur en bezienswaardigheden. Natuurlijk worden nieuwe fietsen en accessoires uitgebreid gesignaleerd en getest door de redactie. Het fotowerk is spectaculair.

Abonneren? Klik hier.

In het meest recente nummer:

BIKE explorer nummer 1 van 2023

BIKE explorer 1 2023

2023: HET JAAR VAN DE FIETS
Voorwoord uit deze editie:

Wie de afgelopen weken de verschillende vakantie- of fietsbeurzen/-evenementen in binnen- en buitenland heeft bezocht, ontkomt er bijna niet aan. De fiets en fietsen is een groot fenomeen geworden!

Wellicht heeft dat ook te maken met alle neveneffecten van COVID-19 en de versnelde ‘uitrol’ en doorontwikkeling van de trapondersteuning in allerlei typen en modellen. We zijn in elk geval met z’n allen veel meer en vaker gaan fietsen. En dat heeft ook weer een groot effect gehad op de productie, distributie van modellen en uitvoeringen alsook op de ontwikkeling van allerlei accessoires en services.Wat dat betreft kun je als redactie je geluk niet op. 

Er is zo ontzettend veel rondom de fiets, fietsen en daarmee uiteraard ook de vrijetijdsbesteding met de
fiets gebeurd, dat de planning van onze berichtgeving van belangrijk, nuttig nieuws en reportages (routes,
bestemmingen) overloopt. 

Een ontwikkeling waar we zowel voor dit moment, maar evengoed voor de toekomst heel blij mee zijn, is dat leasing of abonnementen ook voor de zo gewilde fiets -race-, gravel of mtb- zijn intrede doet. Het lijkt ons een prachtig fenomeen om langs deze weg, naast onze ‘dienstfiets’, ook de gewenste tweede of derde fiets in gebruik te kunnen nemen. Of om de partner mee te nemen in het eigen enthousiasme voor gravelbiken, of om gezamenlijk toch die lange(re) afstandsreisfiets aan te schaffen, en daarmee ook nog eens op de fiets te genieten van het Pieterpad traject of de een of andere Camino. 

We wensen je als redactie graag heel veel fietsplezier

BIKE explorer 1 van 2023 verschijnt in maart en er staan weer mooie tochten op het programma!

 • We gaan naar mythische cols in de Italiaanse Alpen
  Stelvio, Gavia en Mortirolo
 • Door de Ardèche
  Fietstweedaagse in Val'Eyrieux - Monts d'Ardèche
 • Texel
  Van alle (fiets)markten thuis
 • De IJssel en de Lek
  Fietsen langs Hollandse rivieren
 • La Ruta del Carrilet 
  Van de Catalaanse Pyreneeën naar de sprankelende Costa