Afbeelding

Duitsland fiets en wandelbeurs themaland

Fietsend kun je de mooiste dingen ontdekken, zoals kleine pittoreske Duitse dorpjes. 

Foto ©DZT/Jens Wegener

Waan je in Duitsland tijdens de Fiets en Wandelbeurs 2023 

Het is weer bijna zover: de Fiets en Wandelbeurs 2023. Dit jaar staat het veelzijdige en pittoreske Duitsland volop in de schijnwerpers als themaland. Bezoekers kunnen op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari in de Jaarbeurs kennismaken met al het natuurschoon Duitsland te bieden heeft. 

Fietswalhalla

Duitsland beschikt over veelzijdige landschappen, flora en fauna. Van glinsterende meren en majestueuze bergen tot aan betoverende bossen waar trotse herten rondstappen. Met 16 nationale parken, 18 UNESCO-biosfeerreservaten en 104 natuurparken, raak je maar zelden uitgekeken. Voor fietsvakanties is Duitsland een top-bestemming bij uitstek, die je via 76.000 km aan fietsroutes kunt verkennen. Mountainbiken in de Alpen, tochten langs het voormalige IJzeren Gordijn, of fietsend een van de grote Duitse rivieren afzakken, het kan allemaal. 

Daarnaast ben je er zo vanuit Nederland: in minder dan 4 uur kun je je al temidden van al deze overweldigende Duitse natuur bevinden – met de fiets. In veel treinen kun je namelijk je fiets meenemen tegen lage kosten of zelfs zonder vergoeding.

Duurzaam vakantieland

Duitsland is als vakantieland goed ingericht op duurzaamheid; in het Sustainable Development Report van 2022 staat Duitsland op nummer 6 van een lijst met 163 duurzame landen. Door het uitstekende openbaar vervoer kun je makkelijk te voet, met de trein of bus reizen en vaak kan je je fiets ook nog meenemen! En als je je auto thuis laat, beperk je ook nog je ecologische voetafdruk. Veel hotels houden rekening met het milieu en voor de kampeerders onder ons er zijn veel geschikte (eco)campings in de natuur. Toe aan iets anders? Kies dan bijvoorbeeld voor een originele overnachting in een boomhut of strandkorf!

Duitsland op de beurs

Tijdens de Fiets en Wandelbeurs kun je de vele fietsmogelijkheden bij onze oosterburen ontdekken in het Duitsland Paviljoen. Om al helemaal in de stemming te komen, kun je op het themaland-terras genieten van de heerlijkste Duitse specialiteiten. In de Duitsland-lezingzaal delen ervaren reizigers hun vakantie-ervaringen. Meer weten over fietsroutes? Laat je dan inspireren door presentaties van de mooiste routes in de stands bij het paviljoen.

Fiets en Wandelbeurs 2023

De Fiets en Wandelbeurs 2023 vindt plaats in februari. Op 18 en 19 februari vindt de Belgische editie plaats in Flanders Expo Gent. Op 24, 25 en 26 februari vindt de Nederlandse editie plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.