Afbeelding

fietsroutes nederland

Afbeelding Pixabay

Fietsvakantie in Nederland? Zo vind je de mooiste routes

Nederland is een echt fietsland. En hoewel Nederland misschien wat klein is, is ons landje ook een prima land voor een meerdaagse fietstocht. Prefect voor een lang weekendje of voor een midweek op de pedalen, maar als je onderweg de tijd neemt om af te stappen en de omgeving een beetje verder te verkennen, ben je zo een hele vakantie verder.

LF Routes

Als je op straat vaak om je heen kijkt, ken je vast die zeskantige en rechthoekige bordjes waarin met groene letters een LF route wordt aangegeven. Bij elkaar zijn deze routes goed voor 3900 kilometer fietsplezier. De routes zijn altijd twee kanten op bewegwijzerd en langs de routes vind je altijd fijne plekken waar je als fietser terecht kan voor een pauze of een overnachting.

De LF routes veranderen de komende jaren. Het aantal routes wordt kleiner en de faciliteiten langs de route worden beter. Ook worden de thema’s van de routes beter uitgelicht. Die routes worden LF-icoonroutes genoemd en onlangs werd de vierde LF-icoonroute opgeleverd: de Waterlinieroute

Hier vind je meer informatie over de LF routes

Natuurkampeerroutes

Tent mee en gaan! Dat is het idee achter de natuurkampeerroutes. Net als de LF routes zijn dat lange fietsroutes door Nederland, maar de routes zijn zo ontwikkeld dat je hierbij natuurkampeerterreinen hebt als overnachtingsplek. De routes zijn vaak ontwikkeld door of in samenwerking met Stichting de Groene Koepel. Dat betekent wel dat je, als je wil overnachten op de natuurkampeerterreinen, een natuurkampeerkaart, of beter bekend, het Groene Boekje moet hebben.

Extra leuk: reserveren hoeft niet altijd. De kampeerterreinen hebben tot 19.00u vaak een plek vrij voor fietsers die op doortocht zijn, op een van de trekkersveldjes.

De routes hebben vaak geen eigen bewegwijzering, maar volgen de fietsknooppunten in de omgeving. Voor meer informatie over de routes, kun je hier kijken.

Knooppuntenroutes

Over die knooppunten gesproken. Je kán er natuurlijk ook gewoon zelf op uit. Stippel een route uit van een door jou gewenste lengte aan de hand van de knooppunten en je kan op pad!