Afbeelding

avonturen eBike

Met de eBike kun je ook mountainbikend op avontuur. 

Bosch eBike Systems 

Met de eBike op avontuur

Beweging én ontspanning: precies deze combinatie maakt een fietsvakantie zo leuk. Liefst trappen we de hele dag aan één stuk door, maar soms willen we meer zien en beleven dan we kunnen op een normale fiets. Dat is waarom eBike-vakanties tegenwoordig zo populair zijn. Je kan langer, verder en comfortabeler fietsen, je trotseert bergachtige gebieden met gemak en ontdekt plekken die anders verborgen zouden blijven. En dit alles zonder aan het eind van de dag compleet uitgeput op bed te ploffen! We tonen je enkele van de mooiste fietsroutes in België, Duitsland en Frankrijk.

België

Inkoppertje, maar de Ardennen zijn natuurlijk een vooraanstaand fietsparadijs. Kleine en ook grote hellingen waarvoor je normaalgesproken af zou stappen, kan je met behulp van de drive unit (de aandrijving die zorgt voor dat duwtje in de rug) makkelijk trotseren. Neem bijvoorbeeld de Vennbahn, een fietsroute van 125 kilometer lang in de Oostkantons-regio. Deze route loopt grotendeels langs een oude spoorbaan en voert je langs dichte bossen, kronkelende rivieren en wuivende graanvelden. Je kan tussenstops maken in prachtige historische stadjes als Malmedy en Eupen, waar de loopondersteuning van de eBike het je makkelijk maakt tijdens het bezichtigen. 

bosch eBike system

Ben je wat avontuurlijker ingesteld, dan is een elektrische mountainbike huren misschien een leuk idee. Dankzij de speciale drive units, zoals de Performance Line CX van Bosch eBike Systems, is geen heuvel te hoog en maak je zo een paar rondjes meer dan op een normale fiets. De regio rond Houffalize bevat de beste mountainbike-routes van België, voor zowel beginners als gevorderde sportievelingen.

Duitsland

In het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland vind je fietspaden die zijn onderverdeeld in een aantal moeilijkheidsgraden, met duidelijke bewegwijzering. Dagtochten van tussen de 60 en 90 kilometer leg je gemakkelijk met de eBike af, evenals kleinere tochten van 25 kilometer. Ook zijn er een aantal prachtige routes speciaal voor eBikes ontwikkeld, zoals de 67 kilometer lange Merenroute die je recht door de schoonheid van het woud leidt. 

Zoek je hier de sensatie op, huur dan een elektrische mountainbike en ga een van de vele trails te lijf – of voor de echte liefhebbers: trotseer (een deel van) de beroemde Bike X-Ing, een meerdaagse mountainbiketocht van 450 kilometer door de Schwäbische Alb.

Frankrijk

De Bretonse kust, de wijngaarden in de Provence, de bossen in de Dordogne… Frankrijk heeft een heel scala aan schoonheid voor fietsers in huis. Maar een van de hoogtepunten is toch wel de sprookjesachtige tocht langs de Loire – beter kan bijna niet! Kastelen, oude dorpen, jachtvelden en meer kom je tegen op je pad, terwijl je met de eTrekking Bike indrukwekkende natuur doorkruist. Heeft je fiets plek voor een krat voorop? Dit gebied leent zich uitstekend voor picknicks, dus laad gerust wat Franse broodjes voor onderweg in.

Het Franse binnenland bevat naast rustige weilanden ook een aantal van de beste trails van Europa. Denk bijvoorbeeld aan de Vogezen, bijgenaamd de ‘Flowgezen’, met bikeparks als Lac-Blanc en La Bresse, maar ook prachtige langzame afdalingen voor meer all-mountain-fietsen. Of bezoek Haute Riviere Languedoc in Zuid-Frankrijk, een waar walhalla voor mountainbiking met heuvels tot wel 1000 meter hoog!