Afbeelding

fietsen blue monday

Op Blue Monday kan dromen over een mooie fietsvakantiebestemming je dag al een stuk vrolijker maken

Photo by Ryan DaRin on Unsplash

Zo overleef je als fietser Blue Monday

Het is vandaag ‘Blue Monday’. Volgens velen de treurigste dag van het jaar. Kun jij vandaag wel een kleine mentale oppepper gebruiken? Pak dan de fiets en steek even je neus in de wind!

Niet te zware, maar redelijk intensieve lichaamsbeweging, zoals een fietstocht, wordt vaak genoemd als de makkelijkste manier om depressies en andere mentale narigheid te voorkomen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar van een depressie af kan komen door een flinke fietstocht te maken, maar er zijn wel degelijk vormen van therapie waarbij dat soort lichaamsbeweging deel is van de behandeling. Dat komt omdat er tijdens zo’n fietstochtje allerlei stoffen in je hersenen vrijkomen waardoor je je vrolijker voelt. Het verandert de wereld misschien niet, maar het kan van een uitgebluste suffe dag net dat beetje glans geven, waardoor je toch met een glimlach op de dag kan terugkijken. 

Maar, niet iedereen kan zomaar op de fiets stappen. Bijvoorbeeld omdat Blue Monday – de naam zegt het al – een maandag is. Voor velen gewoon een werkdag dus. Dat niet alleen, het is ook nog eens januari. De kans dat het weer bar en boos is, of dat het door winterse omstandigheden spekglad is, is groot. Wat dan?

Plan je volgende tocht: voorpret!

Het klinkt gek, maar dromen over je volgende tocht is helemaal geen slecht idee. Zeker niet als je van die dromen meteen wat concreets maakt. Oftewel: zoek alvast een route uit voor je volgende tocht. Maak je er een meerdaagse van? Kijk dan meteen of je al een overnachting kan boeken, of maak in ieder geval een selectie van mooie plekken waar je zou willen overnachten. Op die manier ben je op deze deprimerende dag toch nog op een fijne manier met je hobby bezig. 

Nu al op zo’n manier met een toekomstige tocht bezig zijn, wakkert de voorpret voor zo’n tocht al lekker aan, en wist je dat voorpret vaak een belangrijke bijdrage levert aan het plezier dat je aan zo’n tocht hebt? Door die voorpret nu al lekker aan te wakkeren, heb je op Blue Monday een stip op de horizon om naar uit te kijken. Tot die tijd kun je meteen lekker wegdromen bij alle mooie foto’s die je tijdens het zoeken en boeken op internet tegen kan komen. 

Ook fijn: nu al boeken kan er vaak voor zorgen dat je ook een paar fijne aanbiedingen mee kan pakken. Treintickets voor internationale treinen zijn nu een stuk goedkoper dan over een paar maanden en dat scheelt een slok op een borrel als je ook nog eens extra voor je fiets moet betalen. Ook weet je als je vroeg boekt zeker dat er een plekje is voor jou én je fiets.