Afbeelding

E-bike wereldkampioenschap

Tijdens het kampioenschap wordt er wel serieus gebiked. 

© TVB Paznaun - Ischgl

Wereldkampioenschappen E-Moutainbike: jij kan meedoen!

Meedoen aan een wereldkampioenschap mountainbiken, wie wil dat nou niet? Droom jij van een rondje fietsen samen met de wereldtoppers? Schrijf je dan nu in voor het WK E-Mountainbike voor Iedereen in Ischgl. 

Van 31 augustus tot 2 september 2023 is het Oostenrijkse Ischgl namelijk het toneel van het grootste kampioenschap voor E-Mountainbikes: het wereldkampioenschap e-bike voor iedereen. Ja je leest het goed: een wereldkampioenschap voor iedereen. Elke enthousiaste e-mountainbiker vanaf 10 jaar kan zich inschrijven! Dat maakt dit kampioenschap een prima gelegenheid om je E-MTB skills te meten met andere fanatieke en enthousiaste fietsers en meteen een keer dat échte wedstrijdgevoel mee te maken. Want de wedstrijd staat dan wel voor iedereen open, een toertochtje is het allerminst. 

Wedstrijd voor iedereen

De wedstrijd bestaat uit twee deelnemersvelden: Elite, waar de echte professionals rijden, en Jederman, oftewel: iedereen. En in dat laatste veld kan in principe iedereen meerijden. Wie meerijdt in de deelnemersgroep voor iedereen, rijdt eigenlijk een race tegen de klok. Er zijn drie tijdslimieten ingesteld: brons, zilver en goud. Rijd je sneller dan de tijdslimiet brons, maar langzamer dan zilver, dan krijg je dus een bronzen medaille na afloop. Rijd je een snellere tijd dan de gouden limiet, dan mag je je ‘wereldkampioen’ noemen. Daarnaast zijn er nog aparte prijzen voor de snelsten binnen de verschillende leeftijdscategoriën. 

De route die gereden wordt, is al bekend. Een traject van iets meer dan 27 kilometer lang tussen Ischgl en Galtür. Een tocht waarbij je meerdere prachtige uitzichten hebt. Kortom: het is niet alleen racen, maar ook genieten geblazen! Online wordt de route als ‘middelzwaar’ gerekend. 

De wedstrijden worden verreden op 1 en 2 september 2023, maar rondom de wedstrijd is natuurlijk nog veel meer te doen, zoals een heuse vossenjacht. Die begint al op 31 augustus. 

Een korte impressie van de wedstrijden in 2022:

Meer weten? Op de website van het WK E-Mountainbiken vind je alle informatie. Van welke fietsen er zijn toegestaan tot de verschillende inschrijfpaketten.