Afbeelding

bikeparks tirol

In de nieuwe bikeparks kunnen gezinnen en beginners wennen aan een mountainbiketocht in de bergen. 

© Jenny Haimerl Photography

Twee nieuwe bikeparks in Tirol

Voor liefhebbers van mountainbiken in de échte bergen gaan er in de zomer van 2021 twee gloednieuwe bikeparks open in de Oostenrijkse regio Tirol. Bij Leutasch en bij Streuböden wordt de laatste hand gelegd aan niuewe trails en pumptracks. 

De nieuwe parken moeten voor iedereen wat bieden, of je nou beginner bent, of een doorgewinterde mountainbiker bent die zijn hand niet omdraait voor een hoogtemeter meer of minder. Daarmee willen de ontwikkelaars een plekje bieden voor iedereen, ook voor kinderen. 

Mountainbiken voor beginners en gevorderden

Het bikepark bij Leutasch ligt op de hellingen van de Katzenkopf. Daar komen drie single (downhill) trails, een uphilltrail en meerdere pumptracks waar je kan oefenen. En vraag je je af of dat niet een beetje te ruig is? Dan is er ook een heuse Bikeschule waar cursussen worden aangeboden. 

De drie trails variëren van kort en gemakkelijk (groen) tot een trail voor meer gevorderde fietsers (blauw) tot een trail voor de meer ervaren MTB’er. Bij die laatste krijg je ook een aantal houten en stenen obstakels voor je kiezen. De routes zijn kort, maar snel en samen met de pumptracks dé perfecte manier om even flink los te gaan en je techniek te oefenen. En ben je beneden? Dan kun je natuurlijk eenvoudig met fiets en al via de kabelbaan omhoog, maar als je echt je benen wil testen, dan doe je dat uiteraard via het uphilltrack. 

Bij Streuböden ligt de nadruk iets meer op beginners. Bike area Streuböden biedt voor mensen die nog niet zo veel ervaring in de echte bergen hebben, volop gelegenheid om even te wennen aal de alpiene omgeving. Maar ook als ervaren MTB’er kun je hier terecht. Vanuit de omgeving beginnen heel wat langere tochten, de rest van Tirol in.  

Daarmee heb je in een van de bikeparks een prima voorbereiding op een van de langere tochten in de omgeving.