TransTirol Bike Ralley 2021

Van 27 juni tot en met 3 juli 2021 rijdt de TransTirol BikeRallye, door de Dolomieten. Een unieke etappekoers, zonder tijdwaarneming, maar daardoor met meer ruimte voor alle andere ervaringen van een meerdaagse etappekoers door de bergen. 

Net als bij een echte race, krijgen deelnemers wel een bib-nummer en net als bij een race begin je aan een heuse startlijn en eindig je na een echte finish, maar in tegenstelling tot een echte wedstrijd is iedereen de winnaar van z’n eigen wedstrijd. 

Omdat het dus allemaal niet draait om snelheid, maar om ervaring, kan iedereen de etappes in z’n eigen tempo fietsen. En wie graag aan wil haken, kan in het wiel van een van de guides gaan zitten. Die guides, die in verschillende tempo’s de route afleggen, kennen de weg goed en kunnen je over de lastigste of zwaarste passages heen helpen. Daardoor hoef jij minder na te denken over de route en het tempo dat je fietst, en kun je dus meer genieten van de uitzichten op het werelderfgoed van de Dolomieten.  

Onderweg is alles goed geregeld. De routes zijn goed van wegwijzers voorzien, voor je bagage wordt gezorgd en overnachten gebeurt in berghutten waar het altijd gezellig is. 

De route

Dit jaar komt de TransTirol Ralleye in twee versies. De classic is het evenement zoals dat al bekend is. Vanuit Niederdorf in het Zuid-Tiroolse Pustertal gaat die variant van de rally over 234 km en 6.500 hoogtemeters in 5 of 6 etappes naar Levico Terme. Wie meer uitdaging wil, kan de challenge variant rijden. Dan leg je in totaal 279km en 9.200 hoogtemeters af, deels over meer uitdagende trails. 

Het blijft niet bij het evenement in juni en juli. In september wordt er nog een versie van de TransTirol gereden. Van 12 tot 18 september 2021 wordt tijdens de TransTirol Pioneer Edition onder begeleiding de route voor de volgende TransTirol Bike Rally wordt verkend. De 'spirit' van ontdekking en ervaring zijn hier belangrijke aspecten.

Meer weten, of inschrijven? Dat kan hier