Afbeelding

WinterfietsElfstedentocht

Foto: Stichting Friesland Beweegt

Toch nog inschrijven voor de WinterfietsElfstedentocht 2022

De Nederlandse regering laat de komende tijd de coronamaatreglen steeds meer los. En dat is goed nieuws voor liefhebbers van een van de grootste fietsevenementen van ons land: als recreant kun je ook weer meedoen met de WinterfietsElfstedentocht.

Evenement voor profs én recreanten

Op 6 maart 2022 wordt de wedstrijdeditie van de tocht gereden. Dan maken renners van de professionele ploegen, waaronder Jumbo-Visma, zich op voor de tocht. Een week later, op dertien maart, is het de beurt aan recreanten die de tocht van ruim tweehonderd kilometer willen gaan rijden. Inschrijven is wel verplicht. Kijk daarvoor hier

Het gaat om de uitgestelde WinterfietsElfstedentocht. Door de coronacrisis kon die in januari niet doorgaan, maar doordat de Nederlandse overheid de maatregelen afbouwt, is er nu wel ruimte voor een dergelijk evenement. En daar wordt gebruik van gemaakt. Wel kunnen er bij de stempelposten nog wat maatregelen tegen het coronavirus gelden. 

De tocht is geen wedstrijdtocht, maar het is wel de bedoeling dat je, over recreatieve fietspaden, de tocht kan uitrijden. De route van de tocht volgt het traject van de Elfsteden knooppuntenroute. 

Meer weten over de route en de regels? Kijk op de website van de WinterfietsElfstedentocht voor meer informatie. En kun je niet op 16 maart? Dan vind je daar ook informatie over de knooppuntenroute, zodat jij, op een ander moment de route in je eigen tempo kan fietsen.