Afbeelding

Fiets naar je werk dag 2021

Op 16 september gaan zo veel mogelijk mensen fietsend naar het werk! 

Unsplash

Nog een week: Fiets naar je werkdag 2021

Volgende week is het Fiets naar je werkdag. Op donderdag 16 september is het de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen fietsend naar hun werk gaan, in plaats van met de auto.

Inmiddels gaan na alle coronaperikelen steeds meer mensen weer naar hun werk. En daarmee kan de Fiets naar je werk dag ook weer doorgaan. Eerder werd de dag nog verplaatst omdat de verwachting was dat veel mensen thuis zouden werken.

Toch hoeft thuiswerken geen belemmering te zijn, want juist als je veel thuiswerkt, is regelmatig een rondje fietsen een uitstekende manier om het thuiszitten te doorbreken.

Waarom fietsen naar je werk?

De meeste redenen om naar je werk te fietsen,  zijn eigenlijk wel bekend. Regelmatig fietsen helpt je conditie op pijl te houden zonder dat je daar een duur abonnement op de sportschool voor nodig hebt, en een stukje fietsen voor en na je werkdag werkt vaak ook lekker ontspannend voor je geest. Daarmee heeft naar je werk fietsen zowel fysiek als mentaal voordelen voor je. Maar daar blijft het niet bij. Tijdens de coronacrisis namen de files behoorlijk af doordat we veel minder in de auto zaten. En fietsen is een mooie manier om na de coronacrisis de wegen wat leger te houden. En daar zitten ook veel voordelen aan. In een rapport van het Nederlandse Planbureau voor de Leefomgeving wordt vermeld dat 20% minder autoverkeer op de snelwegen al zo’n 70% minder files kan betekenen.

Alle reden dus om op 16 september op de fiets te stappen. Meer weten over de Fiets naar je werkdag 2021? Op de website vind je meer informatie en wie zich inschrijft, maakt kans op mooie (fiets)prijzen.