Afbeelding

fietsatlas denemarken

Het binnenwerk van de fietsatlas voor Denemarken

Routiq.com

Nieuwe fietsatlas voor heel Denemarken

Dat Denemarken een fietsland is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Kopenhagen staat al jaren in de top van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Door het hele land liggen prachtige fietsroutes. 180 van die routes zijn nu gebundeld in een nieuwe routegids die in november verschijnt. 

In de nieuwe gids staan de 180 mooiste fietsroutes van Denemarken. De routes in de nieuwe gids lopen uiteen van regionale tot nationale routes. Van de Deense Wadden tot de eilanden in de Oostzee. Met de gids kan je dus alle kanten op. 

Handige info

In de gids vind je ook informatie over het hoogteprofiel en je kan zelfs terugvinden hoe veel calorieën je (ongeveer) zal gebruiken. Handig, als je tijdens een lange meerdaagse tocht je voeding wil aanpassen, of tijdens een lichtgewicht backpackingtrip heel precies de hoeveelheid voeding die je meeneemt wil bepalen. Zo kun je je route heel precies plannen, en bij het kiezen van een route heb je dus meteen een inschatting van hoe veel energie het allemaal gaat kosten. 

De routes maken gebruik van de spiksplinternieuwe fietspaden en andere voorzieningen die overal in Denemarken zijn aangelegd. 2022 was in Denemarken het jaar van de fiets en daarom is er veel geïnvesteerd in fietsinfrastructuur. Lokaal, maar dus ook regionaal en nationaal, waardoor je als vakantieganger alle kanten op kan. 

Ook digitaal, voor onderweg

De gids, die in vier talen verschijnt, wordt gedrukt op A5-formaat en is zo voorgegeven dat je altijd makkelijk kan bladeren De kaarten worden weergegeven op een schaal van 1:80.000. Toch hoef je tijdens je ritten door Denemarken de gids niet altijd in je hand te houden. Bij elke route zit ook een QR-code die je kan scannen met je telefoon, zodat je toegang krijgt tot online routeinformatie en GPX-bestanden. Die zet je eenvoudig op je telefoon of je GPS-navigatie die je op je stuur zet. Oftewel: geen gepruts met vaak afstappen en bladeren om de route bij te houden.

De route zal vanaf 1 november in Nederland online te koop zijn