Nieuw online platform voor Deense nationale fietsroutes

Alle Deense nationale fietsroutes zijn nu te vinden op één website. De nieuwe website Ruter.dk biedt een handig overzicht van routebeschrijvingen, overnachtingsplekken, bezienswaardigheden en veel meer leuks en handigs van alle elf Nationale fietsroutes van Denemarken. 

Deense nationale fietsroutes

Denemarken heeft op dit moment elf nationale fietsroutes die kriskras door het land lopen. De oudste van de elf routes is de Hærvejen, de ‘Oude weg’, over Jutland die aan het eind van de jaren 80 als toeristische route werd ontwikkeld. De laatste van de elf routes is de Limfjordroute, die in 2012 werd geopend. De elf routes zijn gevarieerd, niet alleen in landschappen, maar ook qua lengte. Ze variëren van de 105 kilometer lange route rondom Bornholm, tot de 820 kilometer route langs de Oostzee. Bij elkaar staan de elf routes voor vierduizend kilometer fietsplezier. Vier van de elf routes sluiten aan op de internationale fietsroutes van het Eurovelo-routenetwerk.  

Ideaal voor je fietsvakantie

De website is bedoeld voor iedereen die een lange fietsvakantie door Denemarken wil ondernemen. Of je nou een doorgewinterde vakantiefietser bent, of Denemarken juist hebt gekozen om je eerste fietsvakantie ooit te ondernemen. De website biedt alle belangrijke informatie die je nodig hebt om je route goed te plannen. Met natuurlijk de routebeschrijvingen, inclusief een mogelijke etappe-indeling. Daarbij horen natuurlijk GPX-bestanden die je kan downloaden. Omdat je tijdens zo’n tocht ook wat wil zien en beleven, biedt de website ook leuke en handige informatie over leuke bezienswaardigheden en mooie rustpunten waar je even kan afstappen. 
De website Ruten.dk wordt beheerd door de Deense fietsersbond, met steun van de Deense Rijkswaterstaat. 

Meer weten?