Afbeelding

fietsroutes nationale parken nederland

Op één van de routes fiets je door Nationaal Park NLDelta - Biesbosch - Gat van den Kleinen Hil.

Beleefdenationaleparken.nl

Meesterwerk Nederlands Landschap: fietsen door het Nederland van kunstenaars

Zes unieke audiofietsroutes laten je het Nederlandse landschap opnieuw ontdekken. Al fietsend en luisterend bekijk je het landschap door de ogen van Hollandse meesters, die dat landschap honderden jaren geleden schilderden, maar ook door de ogen van hedendaagse kunstenaars. 

Het Nederlandse landschap waar we zo vaak doorheen fietsen is wereldberoemd. Natuurlijk omdat ons vlakke land met al haar polders vrij uniek is, maar ook omdat wereldberoemde schilders dat landschap al eeuwen geleden beroemd maakten. Hoewel het landschap in Nederland sindsdien behoorlijk veranderd is, heeft het Nederlandse landschap nog altijd meesterwerken. Die meesterwerken zijn zichtbaar in zes fietsroutes die samen het Meesterwerk Nederlands Landschap zijn. 

Aan de hand van de routes fiets je door de Nederlandse nationale parken. Elke route gaat door één park. Tot nu toe staan er zes routes online. Je kan de zeewind door je haren voelen in de Schoorlse Duinen aan de Noordzeekust en het Nationaal Park Lauwersmeer aan de Waddenkust, fietsen over de oude zeebodem in Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland of in Nationaal Park NL Delta door het bijzondere stroomlandschap van de Biesbosch. Als laatste zijn er het Drentse Nationaal Park Dwingelderveld en het Nationaal Park de Weerribben. 

De audioroutes staan in een app voor je telefoon. De app is te vinden in de Google Play Store en in de App Store.