Afbeelding

mergellandroute zuid limburg

In Zuid-Limburg geniet je van uitzichten die je nergens anders in Nederland vindt. 

Pixabay

Limburgse Mergellandroute helemaal vernieuwd

In 2015 verdwenen de richtingaanwijzers van de Heuvellandroute in Zuid Limburg. Maar nu is de route er weer. Als knooppuntenroute. 

Hij is terug van weggeweest: de Mergellandroute door Zuid Limburg. Al sinds 1963 gaven bekende bordjes van de ANWB deze route door het Limburgse heuvelland aan. Maar in 2015 verdwenen de richtingaanwijzers. Nu is de route weer terug. 155 kilometer fietsen door de Limburgse heuvels. Met prachtige vergezichten die zoals je die nergens anders in Nederland kan vinden, of juist over de beroemde holle weggetjes. 

De route was altijd een populaire route en ook nadat de bordjes verdwenen, bleven veel mensen de route verkennen. Daarom is de route nu terug. Niet meer via de oude richtingaanwijzers, maar via het knooppuntennetwerk. De routemakers hebben de route zoveel mogelijk hetzelfde traject laten volgen. Dat oude traject was 125 kilometer lang, maar door een aantal wijzigingen is het nieuwe traject 155 kilometer lang geworden. 

Dat traject is in één keer te fietsen, maar wie onderweg graag even afstapt om stil te staan bij een van de kastelen, vakwerkhuizen, uitzichten of gezellige horeca langs de route, kan de route ook fietsen als drie grote daglussen. Drie dagtochten van 48, 63 en 64 kilometer lang. Zo kan je de tocht fietsen op een voor jou fijne manier. Als gemoedelijke toertocht, of juist als een stevige kuitenbijter. 

De route is een samenwerking van VisitLimburg en de ANWB. De routekaarten en de knooppuntenkaarten zijn verkrijgbaar via die organisaties.