Afbeelding

wereldfietsdag

Waar fiets jij naartoe op Wereldfietsdag?

Afbeelding Pixabay

Leve de fiets! Het is Wereldfietsdag!

Vandaag is het Wereldfietsdag! Een echte speciale dag voor fietsen en fietsers, in het leven geroepen door de VN. En voor ons fietsliefhebbers mag fietsen dan wel een van de normaalste en leukste zaken van de wereld zijn, toch staan we even stil bij het belang van onze trouwe fiets. 

Waarom wereldfietsdag?

Fietsen is één van de gezondste sportactiviteiten. En hoewel er altijd wel een klein risico aan fietsen kleeft, bijvoorbeeld door een valpartij, vallen de nadelen van die risico’s in het niet bij de gezondheidsvoordelen. Want al als je rustig fietst, met dus een lage intensiteit, is dat goed voor je! Tel daar nog eens de voordelen voor het milieu bij op, als je de fiets pakt in plaats van de auto en je bent bijzonder goed bezig. 

Wereldfietsddag moet dat allemaal vieren. En helpen om nog veel meer mensen daarvan te doordringen. Want op veel plekken is fietsen een stuk minder makkelijk dan bij ons in Nederland, bijvoorbeeld omdat veilige infrastructuur voor fietsers ontrbreekt. Een dag als Wereldfietsdag moet overheden en andere belanghebbenden stimuleren om meer aandacht aan fietsen en fietsers te besteden, zodat meer mensen gezond én duurzaam op pad kunnen. 

Maar buiten al dat belangrijke, maar erg formele werk draait Wereldfietsdag toch vooral om het belangrijkste: fietsen! Dus wil je Wereldfietsdag vieren, pak vooral de fiets en trek er opuit!