Landgoed Den Treek gaat mountainbikers compenseren

Lang waren grote delen van Landgoed Den Treek afgesloten voor publiek. De reden: een wolf die zorgwekkend gedrag vertoonde. Pech voor wandelaars, ruiters, en mountainbikers die een tijdlang het gebied niet in konden. Zeker de ruiters en mountainbikers keken zuur, want die moeten voor hun ritten over het landgoed een vignet kopen. Het landgoed komt nu met een compensatie.  

Route anderhalve maand gesloten

Na meerdere incidenten met een wolf die in korte tijd zowel een hond als een meisje aanviel, werd een deel van het landgoed met een noodverordening afgesloten. Inmiddels is het landgoed weer geopend, maar al met al hebben ruiters en mountainbikers zo’n anderhalve maand geen gebruik kunnen maken van de blauwe route over het landgoed. Voor zo’n jaarvignet betaal je als mountainbiker 25 euro, ruiters betalen zelfs 100 euro. 

Mountainbikers die al een jaarvignet hebben, krijgen 20% korting op een mountainbikevignet voor 2025. Daarmee hoopt het landgoed de mountainbikers tegemoet te kunnen komen. Meer informatie vind je op de website van het landgoed.