Afbeelding

fietsevenementen

Photo by Martin Magnemyr on Unsplash

Kalender - fietsevenementen - voorjaar van 2024

Dit voorjaar zijn er weer tal van leuke evenementen om aan mee te doen. Niet voor de glorie en de winst, maar voor de gezelligheid, het plezier in fietsen of de omgeving. Of voor allemaal natuurlijk! - organiseer je ook een fietsevenement, geef het aan ons door!

Rondje Wielercafes in de Giro op 5 mei 2024

Fiets op 5 mei 2024 mee met Rondje Wielercafes in de Giro. De toertocht start en eindigt bij De Proloog in Amerongen. Onderweg is er een pauzeplek bij Anderhalf Bar in Ede. Deze toertocht wordt verreden in het eerste weekend van de Giro d’Italia. Er zijn drie verschillende routes (80, 115 of 150 km). Deelnemers kunnen tussen 9:00 – 11:00 uur starten. De inschrijving sluit op 2 mei 2024. Schrijf je in!

Bikepack-dag op maandag 20 mei 2024

Joren Kruit is namens Bike explorer speciaal aanwezig op de Outdoorspecialist bikepack-dag om over zijn European Divide Trail (EDT) tocht te vertellen. De EDT is een onverharde route van 7.800 km van het meest zuid-westelijke puntje in Europa (Cabo de São Vicente in Portugal) naar het meest noord-oostelijke puntje in Europa (Grense Jakobselv in Noorwegen). Joren deed de trail in 88 dagen en was de 4e mens die de tocht volbracht. 

De bikepack-dag wordt tijdens de Soellaart tentenshow georganiseerd. Naast de collectie fietstenten kan je de verschillende Canyon fietsen uitproberen, van een comfortabele trekkingbike tot een sportieve gravelbike. ORTLIEB, marktleider in waterdichte fietstassen toont de complete bikepack-collectie. 

Ook als het gaat om de bijpassende fietskleding, slaapmatten en slaapzakken en accessoires kun je op deze dag terecht. Bike explorer is aanwezig en geeft info over inspirerende tochten dicht bij huis in Nederland en Vlaanderen, maar ook elders in Europa. Kijk voor meer informatie over het Bikepack-event hier!

Grenzeloos fietsen, een benefiet-fietstocht op zondag 26 mei 2024

Waar wij gedachteloos de onzichtbare grens van ons land passeren, varen anderen met gevaar voor eigen leven in een rubberboot naar de grenzen van ´fort Europa', op zoek naar een veilige thuishaven. Deze reis eindigt voor veel vluchtelingen in een kamp op de Griekse eilanden, waar men jarenlang in afwachting is van een rechtvaardige asielprocedure. Tijdens ons werk als arts op het eiland Lesbos, realiseerden we ons hoe belangrijk het is om de toegang tot gezondheidszorg in deze uitzichtloze situatie te waarborgen. Stichting Bootvluchteling maakt zich sinds 2015 hard voor het recht op psychosociale en medische steun in deze erbarmelijke situatie. 
In 2023 vroegen we aandacht voor de vluchtelingencrisis aan de grenzen van Europa met een fietstocht langs de landsgrenzen van Nederland. Dit jaar willen we met Grenzeloos fietsen - de 'Veluwe-editie', opnieuw een bijdrage leveren aan het continueren van de medische en psychosociale missie! Doe ook mee! Meer weten of meteen inschrijven? Dat kan hier. 

De langste dag challenge, een rondje Utrecht op zaterdag 22 juni 2024

Je wordt uitgedaagd om de contouren van de provincie Utrecht te rijden. Fiets 301 kilometer! Je hebt hiervoor van zonsopgang tot en met zonsondergang de tijd. Na een goed ontbijt in wielercafé De Proloog in Amerongen start je gezamenlijk. Zoek wat wielen op om de eerste kilometers uit de wind te zitten, want het wordt een lange dag. Of je nu voor de pure snelheid gaat, het avontuur of de pure beleving. Het gaat die dag om de reis, de reis rond Utrecht!
De inschrijving start binnenkort op de website van De Proloog.

Met hart en wiel voor de Hartstichting op zondag 30 juni 2024

Meedoen aan CYCLE NL is meer dan alleen een fietstocht. Je bent lekker sportief bezig voor je eigen hart én dat van een ander. Nederland telt 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Deze derde editie start in Apeldoorn en je fietst over de Veluwe! Of je nu een stoere mountainbiker, een flitsende wielrenner, een avontuurlijke gravelbiker of gewoon lekker sportief bent: CYCLE NL mag je niet missen! Met meerdere routes, afstanden en ondergronden is er voor iedere fietser een passende route. Welke route kies jij? Schrijf je in!

 

Meer evenementen? In elk nummer van Bike explorer vind je een toertochtkalender met leuke tochten en (fiets)evenementen.