Afbeelding

diepe zakken karin anema

 

 

In de winkel: ‘Diepe zakken’ van Karin Anema

In Diepe zakken gaat een groep mountainbikers op reis door Afrika. Niet zomaar, de toch is een heuse mountainbikesafari dwars door Kenia en Tanzania, met een goed doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor weesmeisjes.   

De groep gaat vol goede moed van start. Klaar om de honderden kilometers te overwinnen en zowel een sportieve als nobele prestatie neer te zetten. Maar onderweg blijkt de afstand niet het enige obstakel dat de groep moet overwinnen. De fietsers komen vooral zichzelf tegen, en niet alleen in sportieve zin. Want voor wie fietst de groep eigenlijk. Voor de arme weesmeisjes? Of voor iets anders?

Oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking en voormalig diplomaat Jan Pronk omschreef het boek al als 'Een nietsontziend relaas over de zin en onzin van het najagen van goede doelen in verre landen.'

Diepe zakken is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, en online

Karin Anema is journalist en schrijfster. Ze bijt zich vooral vast in gesloten culturen en schrijft daar fictie en non-fictie over. Ze stapte aan boord van een binnenvaartschip en schreef het boek Boegwater over het leven aan boord. In De wet van de Stilte ging ze op zoek naar de littekens die de burgeroorlogen in Colombia hebben achtergelaten. Daarvoor sprak ze met veel mensen die de verschrikkingen van de oorlogen aan den lijve hadden ondervonden. Als slachtoffer, maar ook als dader.