Afbeelding

gravelbiken zugspitze

Foto: Zupspitz Arena - Van de Vorst PR

Gravelbiken rondom de Zugspitze

Bij fietstochten door de bergen van het Oostenrijkse Tirol denk je waarschijnlijk al snel aan ruige mountainbiketochten. En gelijk heb je want daar is de regio natuurlijk met name om bekend. Maar wist je dat je er ook met je gravelbike prima uit de voeten kunt?

Steeds meer gravelroutes 

Dat gravelbiken in opkomst is, merk je ook in de Alpen. Daar neemt het aantal mooie gravelroutes snel toe. Minder ruig dan veel mountainbikeroutes, maar wel veel rustiger dan veel tochten over de verharde wegen. Een prachtige combinatie dus. 

Grensoverschrijdend fietsen

De Zugspitze staat bekend als de hoogste berg van Duitsland, maar een groot deel van de voet van de berg ligt in Oostenrijk. Dat betekent dat het gebied rondom de berg een prachtige grensoverschrijdende tocht kan maken. 

Crossborder Gravelfietstocht

De Crossborder Gravelfietstocht is zo’n tocht. Een rit van 80 kilometer door het afwisselende landschap van almen en bergen. Vanaf het dalstation van de Ehrwalder Almbahn fiets je een ronde langs de Euhwalder Alm, het spiegelende water van de Igelsee en door het Gaistal. Daarna gaat de route de Duitse grens over, richting Ellmau, vanaf waar je ook weer terugrijdt. Met recht een ‘Crossborder’ tocht dus. 
Bereid je voor op heel wat hoogtemeters met gestaag klimmen weer vloeiend afdalen. De tocht door Duitsland brengt je ook nog langs een aantal bekende plekken, zoals het Olympisch skistation in Garmisch-Partenkirchen en nog meer mooie bergmeren, zoals de Eibsee. Via de Höhenrain Panoramaweg en het dorpje Griesen terug naar Ehrwald in Oostenrijk.

Op de site van de Zugspitz Arena kun je hier je routes nog eens goed plannen, inclusief alle plekken waar je even af kan stappen. Meer mooie gravelroutes in en rond Tirol ontdekken? Op de website Gravel Tirol vind je meer mooie tips voor gravelroutes in Tirol.