Afbeelding

Glacier Bike Tour

Over de Albulapas

Foto: Glacier Bike Tour - Sebastian Doerk

Glacier Bike Tour: E-Mountainbiken dwars door Zwitserland

De Glacier-express is een van Zwitserlands meest beroemde, iconische en geliefde spoorlijnen. Maar, zittend in een luie stoel, door grote ruiten naar buiten kijken, is voor sommigen een beetje… saai. Als jij bij die groep hoort, is er goed nieuws: je kunt de route ook fietsen!

De Glacier Bike Tour is een nieuwe meerdaagse fietstocht voor E-mountainbikers, dwars door Zwitserland. In tien etappes volgt de route het traject van de iconische spoorlijn de Glacier express. Een route van zo’n 370 kilometer van St. Moritz via Andermatt naar Zermatt. 

Indrukwekkende tocht

Zelfs als je de routeomschrijving op z’n kortst samenvat, hou je een indrukwekkend lijstje gegevens over. In 10 etappes rij je 370 kilometer door Zwitserland. Je fietst door drie kantons, steekt drie bergpassen over en overbrugt in totaal 9500 hoogtemeters. Indrukwekkende getallen, maar nog lang niet zo indrukwekkend als de tocht zelf. Wie wel eens met de treinen van de Glacier Express is meegereden, weet dat je dan een prachtige reis te wachten staat. Je fietst langs en over grote en indrukwekkende bruggen en viaducten, zoals het Landwasserviaduct, je beklimt onder andere de beroemde Furkapas en onderweg geniet je van uitzichten op imposante bergen zoals de Matterhorn. 

E-Mountainbiketocht

De tocht is uitgezet als E-biketocht. Of liever gezegd: E-Mountainbiketocht. De route voert over asfaltwegen, maar ook over smalle grindpaden in alpine terrein. Voor ervaren (e-)mountainbikers zal de tocht geen extreme uitdaging zijn, maar enige kennis en ervaring met mountainbiken in de bergen is wel vereist. Delen van de route zijn namelijk behoorlijk steil en smal en ook op die trajecten moet je je veilig voelen op je fiets. 

Gevarieerde route

De route voert je niet alleen maar langs imposante bergtoppen en over hoge passen. In tegendeel, de Glacier Bike Tour is juist erg gevarieerd! Je fietst ook tussen de groene wijnhellingen en komt door schilderachtige dorpen en bruisende steden, waar je uiteraard even af kan stappen voor een welverdiende pauze. Ook bijzonder: je komt langs de bronnen van zowel de Rijn als de Rhône. 

 

De Glacier Bike Tour staat ook op Komoot:      


Meer weten?