Afbeelding

dmff fiets

Genieten van fietsfilms op het DMFF Fiets

Het Dutch Mountain Film Festival ken je misschien wel. Dat presenteert al een aantal jaar de mooiste avonturenfilms uit en over de bergen. De organisatie achter het DMFF presenteert nu DMFF Fiets, een mini-filmfestival over – hoe kan het ook anders – fietsavonturen. 

Docu: De Acht

Op 25 april kunnen liefhebbers van fiets en film hun hart ophalen. Een avond lang staat het Royal theater in Heerlen in het teken van fietsen. Natuurlijk tijdens de film De Acht. Een documentaire over de oudste wielrenkoers van Nederland, de Acht van Chaam. Dit criterium wordt al sinds 1933 georganiseerd en trekt vaak veel bekende renners, van Raymond Poulidor en Jan Janssen, tot Tom Boonen en Matthieu van der Poel. Deze documentaire draait niet om de grote namen, maar om de vele vrijwilligers die er voor zorgen dat De Acht kan blijven bestaan. 

Muziek en lezingen

Naast films is er ook tijd voor livemuziek.En fotograaf Marcel van Hoorn komt vertellen over zijn wereldberoemde foto die hij maakte van Matthieu van der Poel, vlak nadat die de Amstel Gold Race had gewonnen. 
Het DMFF Fiets vindt plaats op 25 april 2024 in het Royal Theater in Heerlen. Meer informatie over het programma en tickets vind je op de site van het DMFF.