Afbeelding

bloesem app fietsroutes

Met de app kun je de mooiste bloesems vinden

Pixabay

Genieten van een bloesemfietstocht? Deze app vertelt waar je moet zijn

Voor sommige mensen is het voorjaar niet compleet zonder. Een fietstocht tussen de bloesemende fruitbomen in Rivierenland. Maar waar kun je het meest genieten van de bloesem? De app ‘bloesemalert’ laat het weten.

Genieten van een bloesemfietstocht is voor sommigen hét signaal dat het voorjaar écht begonnen is. Maar de ene bloesem is de andere niet en terwijl de ene boomgaard al vol in bloei staat, zijn in een andere boomgaard de bomen nog kaal. Om te weten wanneer je ongeveer waar heen moet, kan je natuurlijk al je bomen- en plantengidsen erbij pakken en op basis daarvan inschatten wanneer je de mooiste bloesems kan zien. Echter, dan is er nog altijd de kans dat je op het verkeerde moment aan komt fietsen. Immers, als het een net wat kouder of juist warmer voorjaar is, kunnen de bloesems zomaar een weekje verschuiven. het kan makkelijker. De app ‘bloesemalert’ laat namelijk zien waar je op dit moment de mooiste bloesems kan vinden.

En niet alleen de ‘bloesemstaat’ wordt weergegeven met de app, in de app staan ook fietsroutes, zodat je makkelijk een tochtje langs de bloesems kan plannen. Onderweg kun je aan de hand van de app alle verschillen tussen de verschillende soorten bloesem ontdekken. En is de bloesemperiode voorbij? Dan verandert de ‘bloesemalert’ app in de ‘fruitalert’ app, zodat je aan het eind van de zomer kan genieten van de bedrijvigheid van het plukseizoen! 

De app is van toepassing op de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal en is te downloaden in de App Store van Apple en op Google Play