Afbeelding

Dutch Mountain filmfestival

Films en fietsen tijdens het Dutch Mountain Film Festival

Van 31 oktober tot 5 november 2023 kun je in Heerlen en Aken weer genieten van het Dutch Mountain Film Festival. Meer dan twintig bijzondere films over de bergen staan op het programma, maar er zijn ook talloze andere activiteiten, waaronder een aantal mooie fietstochten.

Het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) is een jaarlijks filmfestival waarbij bergfilms centraal staan. Ook dit jaar is er daarbij weer aandacht voor een paar mooie MTB-avonturen. Vooral de film ‘Contraire’ is een aanrader voor echte MTB-fanaten. 

Maar sla films die niet over fietsen gaan vooral niet over! Er staan nog veel meer bijzondere films op het programma. Mooie stop-motion en animatiefilms, en fictieverhalen, zoals de beroemde verfilming van ‘De Acht Bergen’, naar het boek van Paolo Cognetti. Een bijzonder programma-onderdeel is de ‘Horror & Freak Friday’. Op vrijdag 3 november kun je nog even griezelen met horrorverhalen uit- en over de bergen. Het absolute toppunt daarvan is – waarschijnlijk – de film Mad Heidi. Een bewerking van het beroemde Zwitserse kinderverhaal, maar dan… anders… In dit verhaal ontpopt Heidi zich namelijk tot een bikkelharde vechtersbaas die Zwitserland bevrijdt van meedogenloze ‘kaasfascisten’. Een sterke maag is wel vereist. 

Het hele filmprogramma is hier te vinden. 
Naast films staan er ook verschillende events op het programma, waar je als fietser je hart op kan halen. Net als tijdens voorgaande edities is er de Summit2Summit ride, een fietstocht van de hoogste heuveltop van Nederland naar de hoogste heuveltop van België, en weer terug. Daarnaast is er de Urban Green MTB-ride. Een mooie tocht door het Limburgse heuvelland, uitgezet door fotograaf en mountainbiker Pascal Moors. Een rit om de omgeving te verkennen én je MTB-techniek nog eens bij te schaven. Ook kun je met verteller Marc Hermans op pad door ‘Het land van Kalk’. 

Meer weten over alle events, de films en tickets? Dat kan op DMFF.eu.