Afbeelding

fietsevenementen

Photo by Martin Magnemyr on Unsplash

Fietsevenementen in de zomer

Deze zomer zijn er weer tal van leuke evenementen om aan mee te doen. Niet voor de glorie en de winst, maar voor de gezelligheid, het plezier in fietsen of de omgeving. Of voor allemaal natuurlijk! - organiseer je ook een fietsevenement, geef het aan ons door!

Met hart en wiel voor de Hartstichting op zondag 30 juni 2024

Meedoen aan CYCLE NL is meer dan alleen een fietstocht. Je bent lekker sportief bezig voor je eigen hart én dat van een ander. Nederland telt 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Deze derde editie start in Apeldoorn en je fietst over de Veluwe! Of je nu een stoere mountainbiker, een flitsende wielrenner, een avontuurlijke gravelbiker of gewoon lekker sportief bent: CYCLE NL mag je niet missen! Met meerdere routes, afstanden en ondergronden is er voor iedere fietser een passende route. Welke route kies jij? Schrijf je in!

Rondje Wielercafes in de Tour op zondag 30 juni 2024

Fiets op 30 juni 2024 mee met Rondje Wielercafes in de Tour. Tijdens het openingsweekend van de Tour de France wordt Rondje Wielercafes in de Tour verreden. Deze toertocht start en finished natuurlijk vanaf een wielercafé. Deze keer is dat Parijs is nog ver, in Doetinchem. Onderweg heb je de mogelijkheid om te pauzeren bij Fietslokaal De Meet (Deventer) en Berc Bike (Zeddam). Deelnemers kunnen tussen 9:00 – 11:00 uur starten en er is keuze uit drie afstanden: 70, 110 of 130 kilometer. De inschrijving is geopend van 19 mei tot 29 juni 2024. Schrijf je in!

Ster van Huizen op zaterdag 6 juli 2024

De routes van de Ster van Huizen gaan langs de mooie plekjes van ’t Gooi, Eemland, de Vechtstreek en Flevoland en bestaan uit drie punten van een ster. Elke route heeft de naam van een ster: Aldebaran (A), Betelgeuze (B) en Castor (C). De afstand per punt van de ster bedraagt 60 km (A en B) of 45 km(C). Deelnemers kunnen naar keuze 1, 2 of 3 punten van deze ster fietsen, dus in totaal 45, 60, 105, 120 of 165 km. Schrijf je in!

Pieter Weening Classic op zaterdag 20 juli 2024

Troch it lân fan Pieter, de fietsomgeving van Pieter Weening. Het kenmerkende van de Pieter Weening Classic is dat ieder jaar andere routes worden gereden. Iedere fietser, zowel de recreatieve als de beginnende en gevorderde toerfietser, komt aan zijn of haar trekken dankzij de bepijlde routes met verschillende afstanden. Laat je, net als de andere deelnemers, verrassen door het landschap en de routes in de omgeving van het actieve en gezellige
Surhuisterveen. Schrijf je in!

ATB-Leyetocht op zondag 18 augustus 2024

Beleef de Leyetocht in de streek waar Vincent van Gogh graag kwam. Schrijf je in! 

Vélomédiane Claudy Criquiélion op zaterdag 24 augustus 2024

De eerste Belgische cyclosportive in het hart van de Belgische Ardennen. Deze wielerwedstrijd gaat door de prachtige streek van de Ourthe en Aisne. Er zijn vier parcoursen. Of je nu gaat gravelen, kiest voor La Petite Crique Ardennes Etape of de Pinarello Challenge, je maakt aanzienlijke hoogtemeters. De Grand Challenge is met 172 kilometer de langste afstand en telt maar liefst 17 hellingen, waarbij je ruim 3.500 hoogtemeters overbrugt.

De start en finish zijn in La Roche en Ardenne. Alleen de korte afstand is afgesloten voor verkeer, maar op de andere afstanden zorgen seiners er zo veel mogelijk voor dat je kunt doorrijden. Op de twee langste afstanden mag je jezelf meten of het tegen andere deelnemers opnemen. De ranking is onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Na de finish kun je jouw gereden tijd en ranking online bekijken. Print je diploma uit en lijst hem in.

Schrijf je in!

KEISTAD FIETSFESTIVAL op zondag 25 augustus 2024

Op zondag 25 augustus barst het Keistad Fietsfestival weer los. Op het gezellige festivalterrein bij de ijsbaan aan de Amersfoortse Rubensstraat is voor iedereen wat leuks te beleven, zowel met als zonder fiets. Zo zijn er diverse toertochten uitgezet voor racefietsers, gravelbikers, recreatieve fietsers en E-bikers. Ook ligt er een spannende pumptrack, tof kidsparcours en een springkussen klaar. Daarnaast zijn er diverse workshops om aan mee te doen. Lokale ondernemers presenteren hun mooie spullen op de Bike Bazaar.

Een dag vol fietsplezier - TOEGANG is GRATIS (m.u.v. toertochten) / ticketverkoop voor de toertochten start op 15 juni 2024. Actuele info vindt je hier

De Vuelta a Utrecht op zondag 1 september 2024

De Vuelta a Utrecht 2024 gaat op zondag 1 september van start! Maak je klaar voor een Spaanse fietservaring met prachtige routes en authentieke catering. Kies uit een route van 70, 110 of 150 kilometer en stap op de fiets!
Schrijf je vandaag nog in en zorg dat je erbij bent tijdens dit fantastische wielerevenement. Inschrijven!

De start en finish zijn net zoals vorig jaar op het gezellige Brusselplein in Leidsche Rijn. Het terrein is vanaf 08:00 uur geopend voor publiek en deelnemers. Vanuit hier ga je in de verschillende tijdsloten van start. Na de tocht, kun je op de start- en finishlocatie genieten van een Spaans feestje.

 

Meer evenementen? In elk nummer van Bike explorer vind je een toertochtkalender met leuke tochten en (fiets)evenementen.