Afbeelding

DMFF mountainbike

Het thema van het DMFF 2021 is Freedom to Roam

DMFF

Fietsen tijdens het Dutch Mountain Filmfestival

Het Dutch Mountain Film Festival is een bekende naam onder bergliefhebbers. Van 2 tot 7 november 2021 worden in de hoogste ‘bergen’ van Nederland de mooiste films over de bergen en bergsporten vertoond. Dat gebeurt natuurlijk binnen, maar ook buiten is er genoeg te beleven. Bijvoorbeeld de Summit to Summit ride, mountainbike-clinics of een ware Trappenchallenge

Het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) is alweer toe aan de elfde editie. Net als bij de voorgaande edities draait het natuurlijk om de films die in Heerlen en Aken in de bioscopen vertoond worden. Want zoals elk jaar worden er weer fantastische korte en lange films vertoond . Met als hoogtepuntje natuurlijk de prijsuitreikingen voor de mooiste films. Maar ook buiten de bioscoopzalen is meer dan genoeg te beleven. Stilzitten is anders ook alleen maar zo stilzitten. 

Fietsevenementen tijdens het DMFF

En dus kan je de fiets pakken en meedoen aan drie fiets-events: 

De Summit to Summit ride is een toertocht van het hoogste punt van Nederland naar het hoogste punt van België, en weer terug. Een 94 kilometer lange tocht met zo’n 1225 hoogtemeters. De tocht wordt georganiseerd door het peloton zelf en draait om de gezelligheid en een mooie tocht. 

In het laatste weekend van de festivalweek kun je als mountainbiker je vaardigheden bijspijkeren in de Limburgse heuvels tijdens een reeks mountainbike clinics. De clinics worden gegeven op meerdere niveau’s, maar er zijn beperkte plekken beschikbaar!

Voor wie een mountainbike écht geen geheimen meer heeft, is de Trappenchallenge misschien nog een stevige uitdaging. Lukt het jou om zonder te stoppen over alle 508 treden van de langste trap van Nederland omhoog te fietsen?

Nieuwe fietsroute door de Limburgse heuvels

Tot slot heeft het DMFF nog één verrassing in petto: een heuse bergfietstocht. In 2020 presenteerde het DMFF de Dutch Mountain Trail, een ‘bergwandelroute’ door het Limburgse heuvelland. Op 2 november wordt de Dutch Mountain Ride gepresenteerd. Een avontuurlijke fietsroute voor gravel- en mountainbikers. Hoe de route gaat lopen is nog niet bekend gemaakt, maar de organisatie belooft een route langs de zeven hoogste toppen van Nederland, met stevige klimmen, oneffen ondergronden, steile afdalingen, enkele technische segmenten en ook een paar over asfalt maar vooral: de meeste adembenemende vergezichten!