Afbeelding

fietsroutes saksen

Foto: Sachsen Tourismus

Fietsen door natuur en cultuur in Saksen

Als je aan de Duitse deelstaat Saksen denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de bekende Elberadweg. Niet gek, want de Elberadweg is de bekendste en een van de meest populaire fietsroutes van Duitsland en het traject door Saksen is met recht een pareltje te noemen. 

Hoewel de Elberadweg een prachtige tocht is en dwars door Saksen voert, is het zeker de moeite waard om eens af te wijken van de route, of om zelfs een hele andere route te fietsen. Saksen heeft namelijk nog veel meer te bieden. Van ruige mountainbikeroutes in Saksisch Zwitserland tot gemoedelijke fietstochtjes door een zacht glooiend landschap met bijna oneindige fruitboomgaarden. En stap vooral eens af om te voet het centrum van een stad of dorp te ontdekken! In dit gratis online magazine laten we je kennis maken met Saksen, met de natuur, maar ook zeker met de cultuur. Denk aan bruisende steden zoals Dresden en Leipzig, maar ook aan prachtige paleizen te midden van glooiende wijngaarden waar je fietsend en wandelend alle kanten op kan. 

Lees het online magazine 

Wie nu door Saksen fietst en wandelt, treedt in het spoor van veel kunstenaars die in de loop der tijd naar Saksen trokken om zich door het landschap te laten inspireren. Een van die kunstenaars was de schilder Caspar David Friedrich. In 2024 wordt de 250e geboortedag van de schilder gevierd met extra tentoonstellingen in Dresden. Een aanrader voor wie niet alleen van de natuur, maar ook van cultuur wil genieten! 

Ontdek Saksen