Afbeelding

Fiets naar je werk dag 2022

Pak jij op 19 mei ook de fiets?

Unsplash

Fiets naar je werk-dag 2022: weer in het voorjaar!

Door alle corona-toestanden vond de Fiets naar je werk Dag 2021 in het najaar plaats. In 2022 zal deFiets naar je werk Dag gewoon weer in het voorjaar zijn. Dus pak je agenda en noteer 19 mei 2022. 

Ondanks de coronacrisis was de Fiets naar je werk Dag van 2021 een groot succes. Omdat de coronacrisis nog flink huishield, werd de fiets naar je werk dag voor veel mensen vooral een dag die in het teken stond van een #thuiswerkrondje. Of dat in 2022 jaar ook zo is, moeten we nog afwachten, maar voor zowel werknemers als werkgevers is er dit jaar weer volop mogelijkheid om er een mooie dag van te maken. 

Wat is de fiets naar je werk dag?

De Fiets naar je Werk Dag heeft als doel om mensen te motiveren om in plaats van de auto de fiets naar het werk te nemen. Zo hoopt de organisatie van de fiets naar je werk dag zo veel mogelijk mensen in beweging te krijgen en om vaker de auto te laten staan. Met de fiets naar je werk heeft veel voordelen boven naar je werk met de auto of het OV. Zeker in deze tijd waarin we rekening moeten houden met én de coronacrisis én de klimaatcrisis. Maar op de fiets naar je werk gaan, is goed voor allebei. Fietsend zit of sta je natuurlijk niet zo op elkaar gepakt als in een drukke bus of trein en je veroorzaakt minder milieuvervuiling dan met de auto. En dat niet alleen, fietsen naar je werk is ook nog eens ontspannend. Veel mensen die regelmatig naar hun werk fietsen, komen meer ontspannen op hun werk aan, én weer thuis. 

Alle reden dus om op 19 mei de fiets te pakken. En niet alleen als werknemer, ook als werkgever kun je meedoen. Schrijf dus alvast in je agenda dat je op donderdag 19 mei de fiets pakt, en hou de website van Fiets naar je Werkdag in de gaten voor updates over inschrijven en leuke extra’s!