Afbeelding

abdijenfietstocht pelgrim in limburg

Foto Pelgrim in Limburg

Driedaagse fietstocht langs Limburgse abdijen

Een combinatie van een meerdaagse fietstocht, pelgrimage én bourgondisch leven dat is de Abdijenfietstocht door Zuid-Limburg en de Voerstreek. Dat is de Abdijentocht Limburg, die dit jaar weer plaatsvindt in juni. 

Het heuvelland in het Nederlandse Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek is een prachtig fietsgebied, maar het is ook een regio met een echte Bourgondische levensstijl en veel historie. Al eeuwenlang brouwen de monniken in de abdijen in deze regio hun eigen unieke bieren. Tijdens de driedaagse fietstocht leer je die geschiedenis, de omgeving én de abdijbieren kennen. In een klein groepje rij je een tocht van 125 kilometer. Onderweg wordt er afgestapt voor rondleidingen en proverijen bij de abdijen waar bier gebrouwen wordt, maar ook voor bezinning. En fietsend wordt er natuurlijk genoten van de omgeving. 

De tocht is kleinschalig: er wordt gereden in een klein groepje van acht fietsers. Wees er dus snel bij! Van iedereen wordt verwacht dat je met je eigen fiets komt. Heel hard gaat het niet: het gaat om meemaken en ontdekken. De 45 kilometer per dag wordt dus in een rustig tempo gereden. 
Wil meer weten? Op de website van Pelgrim in Limburg vind je alle informatie.