Afbeelding

mountainbiken tirol

De nieuwe trail in Sölden is prima voor beginners

© Ötztal Tourismus

Drie nieuwe fietsavonturen in Oostenrijk

Niks zo mooi als mountainbiken door échte bergen, of gravelbiken over échte rotsgrond. Voor wie komende zomer offroad los wil gaan, is er in de Oostenrijkse deelstaat Tirol een hoop nieuws te ontdekken. 

Beginnen in het Ötztal

MTB-republic Sölden is een klein paradijs voor MTB-liefhebbers. De ‘bike-republic’ heeft een netwerk van trails in alle moeilijkheidsgraden en alle mtb-disciplines voor je klaarliggen. Voor wie nog minder ervaren is op de mountainbike, of gewoon even gemakkelijk wil inkomen voordat het verder gaat op een van de lange trails door de omgeving, komt er in 2022 een nieuwe groene trail bij. De nieuwe Schtirggar Line is 1.2 kilometer lang en heeft honderd hoogtemeter. Ideaal om je eerste trail in de bergen te pakken, of om even op te warmen. 

Spiksplinternieuw trailscenter

Bij Imst verrijst dit voorjaar het nieuwe Trailcenter Gurgltal. Dit spiksplinternieuwe trailcenter wordt op dit moment aangelegd en moet in de zomer van 2022 opengaan. Dan liggen er trails tot ongeveer 4,5 kilometer klaar, waaronder een instaproute voor beginners. 

Gravelbiken rondom Imst

Ook voor gravelbikers is er rondom Imst veel te beleven. Rondom het Oostenrijkse stadje liggen vier gecertificeerde routes voor gravelbikers klaar. Deze routes, varierend van een redelijk gemakkelijke (blauwe) ronde rondom de Fernsteinsee, tot een pittige (zwarte) ronde rondom Imst zelf. En natuurlijk kun je op deze routes je tijden op Strava aanscherpen, maar daar zijn ze uitdrukkelijk niet voor bedoeld. Het uitzicht is namelijk veel te mooi om er met een noodgang overheen te jakkeren.