Afbeelding

fietstips willingen sauerland

Voor mountainbikers is er meer dan genoeg te beleven. 

Foto: Tahn Ebert

Drie fietstips rondom Willingen in het Sauerland

Dat het Duitse Sauerland een prachtig fietsgebied is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Van heerlijke e-bike dagtochten tot uitdagende flowtrails op de MTB. 

Op pad met het hele gezin

Wie op zoek is naar een ‘eenvoudig’ dagje weg, kan in het Raderlebnispark Diemelsee zijn of haar hart ophalen. Bijvoorbeeld tjiden een tocht van de Diemelsee via Willingen naar de Edersee of Bad Arolsen. De trajceten zijn geschikt voor tourfietsers en (e-)mountainbikers, ook als je met je hele gezin op pad gaat. 

Ruimte voor wielrenners en gravelbikers

Wie van tempo houdt, pakt de race- of gravelfiets. Willingen is een perfecte wielrennersstreek met tochten over goed geasfalteerde wegen, waar het niet druk is. Dat betekent dat je als wielrenner dus alle ruimte hebt om een lekker tempo te rijden. 

Wil je niet alleen maar over asfalt rijden? Ook voor je gravelbike is er genoeg ruimte. Dan wissel je de asfaltwegen af met de lichtere, maar razendsnelle mountainbikeroutes in bijvoorbeeld het bikepark. Via Bike-Arena Sauerland kun je aan GPS-tracks voor je routes komen. 

Voor mountainbikers

Helemaal offroad kan natuurlijk ook. Rondom Willingen heb je meer dan genoeg ruimte om er met je MTB op uit te trekken. En dat is een echte aanrader! Met je MTB rij je namelijk naar de hoogste toppen van het Sauerland. Je vindt hier mountainbikeroutes in alle soorten en maten. Van tochten waar je als beginner prima uit de voeten kan, tot uitdagende trails voor gevorderden. De twaalf tochten variëren van korte rondjes van 18 kilometer, tot 98 kilometer voor wie van écht lange afstanden houdt. Aanrader: op vrijdagen in de zomer draait de K1-stoeltjeslift die jou en je fiets de Ettelsberg op brengt drie uur langer. Met een dagkaart kun je dan van ’s morgens tot ’s avonds de berg op. Ideaal! 

Meer weten?