Afbeelding

fietsen zwarte woud

Goed aangelegde fietsroutes door het sprookjesachtige landschap van het Zwarte Woud. 

Tourismus GmbH Norlicher Schwarzwald

Drie dagen e-biken in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een van de bekendste streken van Duitsland. En terecht, want het is ook een van de mooiste streken van Duitsland. Dankzij het uitgebreide netwerk van fietspaden kun je er prima terecht voor een uitgebreide fietsvakantie. Ook met je e-bike. 

Dagtochten of meerdaagse vakanties

Het noorden van het Zwarte Woud is een van de mooiste regio’s fietsregio’s van Duitsland, met een uitgebreid netwerk van fietspaden en -routes. Op dat uitgebreide netwerk heb je met je fiets alle ruimte, op wat voor fiets je ook zit. Over de goed onderhouden paden rij je van dorp naar dorp en van het ene prachtige kasteel naar het andere. Onderweg rij je door pittoreske landschappen. Glooiende heuvels met nu weer een wijngaard, dan weer een dicht bos, dat doorsneden wordt door kabbelende beekjes. 

Aanraders in het noordelijke Zwarte Woud

Als je op zoek bent naar een mooie fietsroute, is de keuze in het Noordelijke Zwarte woud dus enorm. Aanraders zijn de twee ‘flussradwege’, oftewel: routes langs de grotere rivieren in de streek. Langs rivieren als Nagold en de Enz lopen prachtige routes die je ook makkelijk kunt verbinden tot de “Tälerrunde”, een driedaagse tocht. 
Een andere driedaagse, de tocht Bad Liebenzell – Nagold – Bad Wildbad, is ook een aanrader. De tocht voert je door een aantal prachtige stadjes in de streek, zoals het middeleeuwse Wildberg, en Altensteig waar je veel van die karakteristieke vakwerkhuisjes vindt. Tussendoor rij je langs kasteelruïnes, een stuwmeer en natuurlijk prachtige dalen langs vrolijk klaterende beekjes. 

Buiten die driedaagse tochten, kun je je natuurlijk ook nog uitleven op een van de vele dagtochten. 

Fietsen in het Noordelijke Zwarte Woud

Het Noordelijke deel van het Zwarte Woud is een streek die bekend staat om de rust, ruimte en natuur. Vanuit ons land is de streek met de auto en trein goed bereikbaar. Kortom: je bent er zo. En heb je geen zin in gedoe met fietsendragers op je auto, of zie je het niet zitten om je fiets in de trein te mee te moeten nemen, dan kun je op veel plekken in de regio eenvoudig een passende fiets huren. Slapen doe je bij een van de hotels of bed-and-breakfasts in de dorpjes, of bij een van de talloze campings in de regio. Daar kun je ook eenvoudig je e-bike weer even opladen.