Afbeelding

KAT bike

Op de KAT-Bike draait het om genieten, maar dat wil niet zeggen dat er niet af en toe een paar pittige single trails gereden worden! 

© Haiden Erwin 

De KAT-Bike, 3 dagen genieten in door de Kitzbüheler Alpen

Onder bergwandelaars is de Oostenrijkse KAT-walk, de Kitzbüheler Alpen Trail bekend- en populair! Maar ook als fietser kan je genieten van deze route door de bergen van Tirol. De KAT-Bike is een drie daagse mountainbiketocht waarbij alles draait om genieten. 

De Kitzbüheler AlpenTrail Bike is een stevige uitdaging. In drie etappes doorkruis je de bergen van west naar oost. Ondertussen leg je 170 kilometer af en overwin je ook nog eens meer dan 5000 hoogtemeters! Een pittige uitdaging dus. Wel kun je kiezen of je een makkelijke of moeilijke variant van de route wil fietsen. De KAT-Bike heeft namelijk verschillende varianten. Van een makkelijkere variant, tot een meer sportieve, voor de doorgewinterde mountainbikers. Welke moeilijkheidsgraad je ook kiest: het grootste deel rij je over grind en bospaden en soms zelfs stukjes over asfalt, en soms een stukje single trail. 

Tijd om te genieten van de bergen

Dat betekent dus meer dan genoeg variatie onderweg. En daarmee is ook meteen het belangrijkste doel van de route gehaald. Op de KAT-Bike draait het niet om het neerzetten een razendsnelle tijd in een tracking app, maar juist om het genieten van de tocht door de bergen. Onderweg heb je dus alle tijd om om je heen te kijken naar de ruige bergtoppen en de groene almen. En om natuurlijk ook even te genieten van Tiroler specialiteiten. Een fietstocht door Oostenrijk kan natuurlijk niet zonder echte Oostenrijkse apfelstrudel of kaiserschmarrn. En denk nou niet dat je daarmee helemaal geen adrenaline en snelle afdalingen zal hebben. Op de meer technische afdalingen ook genoeg mogelijkheid om hard te gaan. 

Natuurlijk moet er ook overnacht worden. Dat doe je in echte berghutten, zodat je die bergervaring echt helemaal meemaakt.  

De route is goed te rijden op een ‘gewone’ hardtail, en voor wie wel een klein steuntje in de rug kan gebruiken: ook met de e-MTB. Daarnaast kan je de route met je eigen bagage op je rug of aan je fiets afleggen, maar er zijn ook arrangementen te boeken waarbij je bagage alvast voor je van berghut naar berghut wordt gebracht. Dan hoef je alleen nog maar je dagrugzak mee te nemen! Wel zo makkelijk!
 

Meer weten?