Afbeelding

hollandse limes classic

De Hollandse Limes Classic, fietsen langs de Romeinse grens

De Hollandse Limes Classic kan dit jaar doorgaan. Met een speciale @Home editie, kun je op 10 juli 2021 vanuit huis op pad in wat ooit het grensgebied van het Romeinse Rijk was. 

Als deelnemer aan de Hollandse Limes Classic kan je kiezen uit drie verschillende afstanden: 30, 70 of 110 kilometer. Je fietst door het uitgestrekte landschap van het Groene Hart, maar ook door een streek die ooit de grens van het Romeinse Rijk was. Langs de Oude Rijn stonden wachttorens en forten die de grens bewaakten. Maar er werd ook volop handelgedreven langs de grens. Tijdens de Hollandse Limes Classic kom je langs een aantal plaatsen waar de Romeinse geschiedenis van Nederland nog zichtbaar is, zoals bij Zwammerdam waar op het terrein van Ipse de Bruggen schepen uit de Romeinse tijd zijn opgegraven. Maar er is vaak ook de tijd om even af te stappen bij een van de boerderijen langs de route en te genieten van de producten die zij maken. 

Wie mee wil doen, moet zich nog wel even inschrijven. Bij je inschrijving krijg je een leuk pakket met streekproducten voor onderweg. 
Meer weten?