Afbeelding

bike everest tirol

Fiets- en Mountainbikeplezier op de Bike Everest Tirol, bijvoorbeeld als je door de regio Imst komt. 

© Imst Tourismus_RudiWhylidal

Bike Everest Tirol: 8848 hoogtemeters in Oostenrijk

Een fietstocht met in totaal 8848 hoogtemeters, net zo veel als de hoogte van Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Dat is de Bike Everest Tirol. 
De Bike Everest Tirol is een van de grootste uitdagingen voor mountainbikers in Tirol. In 285 kilometer fiets je van Garmisch-Partenkirchen naar de Reschenpas. En bij elkaar opgeteld klim je 8848 meter. Dat is net zo veel als de hoogte van Mount Everest. Natuurlijk niet in één dag, maar in zeven etappes.

Voor doorzetters met uithoudingsvermogen 

Maar dan nog. De dagetappes zijn gemiddeld zo’n 40 kilometer lang en je legt elke etappe tussen de 800 en 1600 hoogtemeters af. Off road natuurlijk. En als je vanuit Garmisch-Partenkirchen vertrekt, heb je al op de eerste dag een van de steilste beklimmingen van de tocht te pakken. Wat heet, op weg naar de Esterbergalm kom je een van de steilste beklimmingen van de Oostalpen tegen! Daarmee is deze tocht er wel een voor doorzetters met uithoudingsvermogen! 

Natuur en cultuur 

Maar dan heb je ook wel wat. Een week lang tussen en op de hellingen van de Oostenrijkse Alpenreuzen, langs watervallen en door smalle kloven, maar ook langs kraakheldere (en ijskoude!) bergmeren waar je even kan afkoelen. Naast natuur is er ook cultuur, want de route volgt oude wegen die al sinds de Romeinen in gebruik zijn. En als je over dat soort oude wegen fietst, kun je gegarandeerd iets van die eeuwenlange geschiedenis zien. Denk bijvoorbeeld aan oude burchten die hoog boven de dalen uittorenen, en knusse typisch Oostenrijkse dorpjes. Daarmee is deze tocht niet alleen een enorme sportieve uitdaging, hij is ook heel erg mooi! 

Je kan de tocht natuurlijk in delen fietsen, maar wie de tocht in één ruk uitfietst, verdient een certificaat en een klein aandenken aan de routen. En uiteraard is zo’n aandenken gemaakt van Oostenrijks dennenhout. 

De route is te doen op een gewone moutainbike, maar ook met de e-mountainbike. Je kan de tocht zelf rijden, maar er is ook de mogelijkheid om de hele route onder begeleiding te fietsen. De beste tijd is van mei tot oktober. Dan is er de minste kans dat sneeuw de routes onbegaanbaar maakt. 

Meer weten? Er is een speciale website van de route, waar je meer informatie vindt.