Afbeelding

fietsroute grunes band bern

Langs de randen van de stad vind je volop natuur, met de stad altijd dichtbij. 

Unsplash

Bern: een fietsstad

Wie aan een fietsvakantie in Zwitserland denkt, denkt waarschijnlijk aan tochten hoog door de bergen. Ruige mountainbiketrails en snelle downhills. Dan heb je helemaal geen ongelijk, maar er is meer! Rondom de hoofdstad Bern ligt een prachtige fietsroute: de Grünes Band Bern.

De Grünes Band Bern is een 59 kilometer lange route langs de randen van de Zwitserse hoofdstad. Een tocht door de natuur, maar met de stad altijd dichtbij. De route is er een voor wie meer van de Zwitserse hoofdstad wil ontdekken. 

De focus van de route ligt echt op ontdekken. Neem dus de tijd voor de route, want je kunt op heel wat plekken even afstappen. Bij de groene informatieborden vind je altijd iets nieuws. Waarom is het water van de Belper Giessen zelfs voor Zwitserse begrippen zo ongelofelijk helder? Hoe komt het gehuchtje “Chäs und Brot” aan die naam? Maar natuurlijk kun je ook even stoppen om gewoon van het uitzicht te genieten, of om even wat lekker eten in te slaan. 

De route loopt over goede wegen en fietspaden en is daarmee perfect voor e-bikes en tourfietsen. De route wordt goed aangegeven, je hoeft alleen maar de borden van route 888 te volgen. Kaarten en GPX-files zijn hier te vinden. Wie de tocht wat langer wil maken, kan de route combineren met route 890.