Afbeelding

Dutch Mountain filmfestival

Ook voor fietsliefhebbers is er tijdens het Dutch Mountain Film Festival veel te zien en te doen!

DMFF

Aanrader tijdens het Dutch Mountain Film Festival

Hou je van films, bergen en fietsen? Dan moet je in de eerste week van november in Heerlen en Aken zijn voor het Dutch Mountain Film Festival. 

Fietsuitdaging door de Alpen

Van 1 tot 6 november vindt in Heerlen en Aken het Dutch Mountain Film Festival plaats. Een spektaculair filmfestival met de mooiste films over de bergen uit binnen- en buitenland. Waaronder de film Alpine Trilogy: Doggystyle. In die film trekken de Belgische bergbeklimmers hun honden Kroux en Bintje trekken door de Alpen om drie van de moeilijkste rotsklimroutes van de Alpen te beklimmen. En dat doen ze fietsend. Tenten, klimuitrusting en natuurlijk Kroux en Bintje in de fietskar en op pad! 

De twee klimmers maakten voor de film een tocht van twee weken door Europa, samen met hun honden en cameraman Damien Largeron. Een uitdagend avontuur, ook voor de honden Kroux en Bintje, want de twee viervoeters hoeven dan niet mee de rotswanden op, ook voor de viervoeters is de tocht niet altijd makkelijk. Al was het maar om het gehobbel in die gekke fietskarren. Waarom zou je daarin stappen als je vier poten hebt die (bijna) overal naartoe kunnen brengen? De film belooft een doldwaze rit te worden. Een ruig avontuur waarbij flink wordt afgezien, maar ook heel veel gelachen. 

Meer informatie over de film en de tijden waarop de film draait, vind je hier

Summit to Summit ride

Ook buiten de filmzalen is er voor jou als fietsliefhebber wat te doen. Hoogtepunt is misschien wel de Summit to Summit ride. Een fietstocht van het hoogste punt van Nederland naar het hoogste punt van België en weer terug. Een mooie tocht door de Belgische heuvels waarbij het niet draait om de tijd, maar om het samen rijden van een mooie tocht! 
Meer informatie over de Summit to Summit ride vind je hier [link naar https://www.dmff.eu/events/summit-to-summit-ride/]