Afbeelding

fietsvakantie oostenrijk

Rondom het Wienerwald fiets je offroad met je (e)MTB.

Niederösterreich Werbung/ Markus Frühmann

3 topfietsroutes in Neder-Oostenrijk

De Oostenrijkse regeio Neder-Oostenrijk is een waar fietsparadijs. Je vind er uitgestrekte bossen, mooie steden, grote rivieren zoals de Donau en natuurlijk de uitlopers van de Alpen. En daartussen ligt meer dan 4000 kilometer aan uitgezette fietsroutes.

De keuze is dus reuze, dus waar moet je beginnen? Met deze drie routes zit je altijd goed. Of je nou van wielrennen houdt, of liever een gemoedelijke fietstocht maakt. 

Traisental-Radweg

De Traisental-Radweg voert je in 111 kilometer door de streek van het Mostviertel. Een route door een afwisselend landschap, met bossen, bergen en wijnranken. Onderweg kun je je kuiten testen op een paar echte klimmetjes, maar desondanks is dit een route nooit écht zwaar wordt. Dat maakt deze route een leuke route om met het hele gezin te fietsen. Onderweg kom je ook op genoeg plekken waar meer te doen is dan fietsen, dus deze route is ideaal voor een rustige meerdaagse fietsvakantie. 

Klöster Kaiser Künstler Tour

De naam van de voorspelt het al: dit is een fietsroute voor wie zich echt onder wil dompelen in de geschiedenis van Oostenrijk. De zestig kilometer lange Klöster Kaiser Künstler Tour voert je langs resten van een oud Romeins thermencomplex, oude kloosters en natuurgebieden waar al eeuwenlang kunstenaars naartoe komen om al die natuurschoon vast te leggen en waar de Oostenrijkse keizers jarenlang van hun vakanties genoten. Klinkt dat saai stoffig? Dat is het zeker niet! Als je al met stof in aanraking komt, is dat omdat je met de (e)MTB over onverharde bospaden aan het trappen bent. 

Ybbstalradweg

De 107 kilometer lange Ybbstalradweg volgt het dal van de Ybbs en volgens de Oostenrijkers zelf is dit een fietsroute voor échte genieters. Doordat je het water volgt, is het hoogteverschil nergens erg groot en dus staat deze route bekend als een erg gemoedelijke route en dus familievriendelijke route. Niet in de laatste plaats omdat er onderweg heel wat te beleven is. Van kleine zwemstrandjes tot bijzondere bruggen en tunnels. En dat milde profiel maakt de route natuurlijk ook perfect voor snelheidsduivels die flink willen doortrappen.