Afbeelding

koffierecept vanille

Verwenkoffie, een koffiespecial van Café Intención voor onderweg!

Word jij blij van een goede kop koffie met een goed verhaal? Dan moet je Café Intención eens proberen! Onze koffie is biologische én fairtrade. Dit houdt in dat de koffiebonen afkomstig zijn van fairtrade gecertificeerde koffieboeren uit Peru en Honduras. Een hoogwaardige koffie met een eerlijke prijs en premie voor de coöperaties van kleinschalige boeren. Met onze koffie kun je prefect deze Verwenkoffie maken. (H)eerlijk om in de tuin op te drinken of maak hem in een thermoskan voor tijdens een fietsrit. 

Dit heb je nodig voor 1 Caramel Latte Macchiato met vanille: 
1 epsresso Café Intención Fuerte espresso
250 ml plantaardige melk
2 tl cararmelsiroop
2 tl vanille siroop

Zo maak je de Caramel Latte Macchiato met vanille:

Gebruik de gemalen Fuerte koffie, gemaakt van 100% Arabicabonen, om een stevige kop espresso te zetten. Roer de caramelsiroop door de espresso. Voeg hier eventueel nog een beetje vanille siroop aan toe om een nog intensere koffie beleving te krijgen. 
 
Schuim de plantaardige melk met behulp van een melkopschuimer op tot een stevige opgeschuimde melk. Schenk een laagje opgeschuimde melk in een hoog koffieglas. Schenk dan de espresso met caramel over de melk en voeg als laatste weer een laag van de opgeschuimde melk toe. Genieten maar! 

Heb je meer zin in een koffiemocktail? Zet dan een espresso en gooi daar een flinke scheut Tonic bij, een verrassend lekkere combinatie tijdens of na een flinke inspanning! Benieuwd welke koffiespecials je nog meer kunt maken met de (h)eerlijke koffie van Café Intención? Neem een kijkje op ons blog