Afbeelding

transnationalpark fietsroute steiermark

Foto: Thomas Sattler

Van Nationaal Park naar Nationaal Park over de Trans Nationaalpark-fietsroute

Fietsen door eeuwenoude beukenbossen gecombineerd met steile rotsen en woest water, dat is de fietsroute Trans Nationaal Park. Een fietsroute die door alle hoogte- en dieptepunten van het Nationaal Park Kalkalpen en het Nationaal Park Gesäuse slingert. Zowel natuurliefhebbers als sportliefhebbers komen hier aan hun trekken.

6 etappes, 240 kilometer, 7.000 hoogtemeters

Zes dagen lang ben je onderweg en kun je alle beslommeringen van thuis vergeten, je hebt alleen je fietshelm, fietskleding en Gesäuse-drinkfles nodig. Ja, die bestaat! Deze prachtige route ins Blaue, slingert zich van het Nationaal Park Kalkalpen door langs alle  hoogte- en dieptepunten naar het Nationaal Park Gesäuse. Hij is niet alleen blauw omdat de bewegwijzering consequent in deze kleur wordt weergegeven, maar ook omdat op deze tocht met dagelijks minstens 1.000 hoogtemeters je benen zeker wel "getraind" zullen worden.
Lichtgewicht reizen wordt je bijzonder gemakkelijk gemaakt als je de Trans Nationaalparkroute fietst, want naast plekken om te eten en te overnachten, is er ook de mogelijkheid om al je bagage te laten transporteren. Daarvoor is er zelfs een eigen online informatie- en boekingscentrum op bookyourtrail.com, waar je door de vriendelijke medewerkers geholpen wordt bij het plannen.

Sporen in de natuur 

Steenarenden en 500 jaar oude bomen, stille lynxen en de Alpensteenbokken. Ze leven allemaal in het landschap waar de 240 kilometerlange fietsroute zich doorheen slingert. Zonder bepakking kun je makkelijk - of je nu een beginner, gevorderde, met een mountainbike of e-bike bent - fietsend op zoek naar hun sporen.
In het Gesäuse zijn de fietspaden geplaveid met hartstocht en een flinke dosis avontuurlijke geest. En aan het eind van een dag op de fiets telt niet het aantal kilometers dat je hebt afgelegd, maar de enorme hoeveelheid onvergetelijke indrukken... 

Het Groene Hart van Oostenrijk nodigt je uit

Natuur, kunst, cultuur en gastronomie. Dat is Steiermark. Van de Dachsteingletsjer via de rijke, culturele hoofdstad Graz tot de zacht glooiende wijngaarden, de afwisseling van het landschap nodigt je uit tot zomerse fiets- en mountainbiketochten.

Meer weten?

Meer informatie over Steiermark

Meer informatie over Gesäuse