Afbeelding

bikeparks trentino

© CamillaPizzini

Trento, Monte Bondone en Baselga di Pine

’s Winters zijn het bekende wintersportgebieden, maar zodra de sneeuw gesmolten is, komen de wandel- en fietsroutes in en rond de Brenta Dolomieten tevoorschijn. Diverse faciliteiten zoals fietspassen voor de lift, laadpunten in de bergen voor e-bikes, hotels met specifieke faciliteiten, treinen en shuttlebussen staan voor je klaar. Ontdek zorgeloos deze parchtige gebieden op je fiets en geniet tijdens de pauzes van de Italiaanse keuken en sfeer.

Tekst: Sytske Maaijen

Pak de fiets als je in Trento verblijft en maak gebruik van de diverse uitgestippelde routes om zo deze bisschopsstad te ontdekken. Combineer dit met het fietspad door de Adige vallei langs de gelijknamige rivier, waarbij je tientallen kilometers tussen Bolzano en Verona kunt maken. Een leuke tip is de Giro del Vino 50: gedurende 55 kilometer rijd je door eeuwenoude dorpjes en prachtige wijngaarden; je kunt een bezoek brengen aan één of meerdere van de circa 50 wijnhuizen. Meer hoogtemeters liggen voor je klaar op de hoogvlakte van Piné, met steeds prachtige doorkijkjes op de Dolomieten en de diepblauwe meren.

Meer weten?

Hier vind je meer informatie over alle fietsroutes en faciliteiten in Trentino. Hier vind je een uitgebreide kaart van de fietsroutes rondom Trento.