Afbeelding

Green Divide fietsen

Over de Green Divide fiets je door het bos en over de heide

Erwin Sikkens

The Green Divide: 300 kilometer bikepacken in Nederland

Dat je ook in het kleine Nederland best mooie meerdaagse tochten kan fietsen, is hopelijk bekend. De LF-fietsroutes geven je alle ruimte om dagenlang onderweg te zijn. Dat zijn echter wel routes die vooral over verharde wegen lopen. Wat als je wat meer offroad wil? Daarvoor is er de Green Divide: honderden kilometers fietsen over de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. 

De route is gebouwd door routebouwer Erwin Sikkens en voert je van Naarden-Bussum over de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe naar Zwolle. Een route die je vooral over onverharde paden voert en bijna alleen maar door het bos of over de heide. Daarmee is deze driehonderd kilometer lange route meteen een van de langste groene tochten van Nederland. 

Groenste fietsroute van Nederland

De route is absoluut geen race. In tegendeel, wie van zo veel groen en natuur wil genieten, kan het beste een paar dagen uittrekken voor de tocht. Dan heb je alle tijd en rust om te genieten van de natuur en de prachtige bospaden en singletracks waar je overheen rijdt. Wie de tocht in meerdere dagen aflegt, kan overnachten bij een van de natuurcampings, B&B’s en hotels langs de route. 

De naam Green Divide is een verwijzing naar de wereldberoemde Great Divide Mountain Bike Routein de Verenigde Staten en Canada. Die route volgt min of meer de waterscheiding tussen de westkust en het zuiden en oosten van de VS, dwars door de Rocky Mountains, van Canada tot Mexico. 

Routemaker Erwin Sikkens maakte zijn route in samenwerking met Komoot. Daar kun je de hele tocht makkelijk downloaden zodat je er zelf op uit kan trekken.