Afbeelding

Bosch eBike Systems

Met een klein beetje voorbereiding en een goede fiets ga je zorgeloos op vakantie. Ook met een eBike. 

Bosch eBike Systems

 

Slim op eBike-vakantie

Beweging én ontspanning: precies deze combinatie maakt een fietsvakantie zo leuk. Liefst trappen we de hele dag aan één stuk door, maar soms willen we meer zien en beleven dan we kunnen op een normale fiets. Dat is waarom eBike-vakanties tegenwoordig zo populair zijn. Je kan langer, verder en comfortabeler fietsen, je trotseert met gemak bergachtige gebieden en ontdekt plekken die anders verborgen zouden blijven. En dit alles zonder aan het eind van de dag compleet uitgeput op bed te ploffen! Maar moet je nog ergens rekening mee houden als je met de eBike op pad gaat?  We vertellen je waar je op moet letten als je op eBike-vakantie gaat.

Bekijk van tevoren waar op jouw route de oplaadpunten zich bevinden

Laadstations van Bosch eBike Systems en andere merken zijn geïntegreerd in bekende fietsnetwerken door heel Europa. Ga lekker zitten voor een warme kop choco terwijl je accu rustig oplaadt – of geniet van een diner, of zelfs een overnachting. Veel restaurants, hotels en campings in populaire fietsgebieden hebben inmiddels laadpunten voor je beschikbaar.

Huur een eBike!

Heb je zelf geen eBike of wil je de jouwe niet helemaal meeslepen? Huur er eentje! Overal waar er fietsgebieden zijn, vind je huurpunten. Of je nu een weekend of een hele week wilt fietsen, je pikt er binnen een aantal minuten eentje op voor jouzelf en je eventuele aanhang. Bij de meeste verhuurders kan je ook vragen om een gratis proefrit en het beste model voor jou kiezen. Gemak dient de mens!

Begin makkelijk

Ben je onbekend in het gebied waar je gaat fietsen, zorg dan dat je begint met een makkelijke en korte fietsroute waarbij je op de bestaande fietspaden en zijwegen blijft om jezelf niet direct te overbelasten. Als je het landschap en de omstandigheden onder de knie krijgt, kan je overstappen op een wat meer uitdagende route. Neem voor de zekerheid ook altijd een beschermende fiets-uitrusting mee: een helm is in het buitenland ook geen overbodige luxe.

Hou het rustig!

Op fietsvakantie hoef je aan niemand wat te bewijzen en ontdek je de natuur voor je eigen plezier. Fiets daarom lekker in het tempo dat bij je past. Begin je aan een nieuwe route? Start dan het eerste halfuurtje in een lage versnelling om je spieren op te warmen. Daarna kan je geleidelijk naar hogere versnellingen schakelen tot je de snelheid bereikt die bij jou en het terrein past.

Hou je actieradius in het oog

Hoe makkelijk het ook is om jezelf te laten gaan in de flow, houd toch altijd een oogje op je actieradius. Het zou immers zonde zijn als je ineens zonder trapondersteuning zit terwijl je net je derde heuvelreeks wilde trotseren, en je geen tweede accu bij de hand hebt. (Tip binnen een tip: neem altijd een volledig geladen tweede accu mee!) Check van tevoren welke routes bij de actieradius van jouw eBike passen – en vergeet niet dat hellingen en bergen de accu sneller uitputten dan vlak terrein.

Het belangrijkste: geniet!

En het belangrijkste: neem je tijd en geniet van de rit. Dat je alles in één dag kan doen met een eBike, betekent niet dat je dat hoeft te doen! Plan elk halfuurtje even een stop in onderweg en geniet van de landschappen, meren, bossen en dorpen die je tegenkomt. Relax and take it slow, dat is immers waarom je op vakantie bent.