Afbeelding

Fietsen in het hart van het Adamello Brenta natuurpark kan over de vrijliggende fietspaden tussen Carisolo en Ponte Pià, of naar het Idromeer

Foto: Mtb bikeland

Ontdek Val Rendena in de Brenta Dolomieten

’s Winters is dit een bekend wintersportgebied, maar zodra de sneeuw gesmolten is, komen de wandel- en fietsroutes in en rond de Brenta Dolomieten tevoorschijn. We geven je graag mooie tips voor fietsroutes in deze gebieden. Diverse faciliteiten zoals fietspassen voor de lift, laadpunten in de bergen voor e-bikes, hotels met specifieke voorzieningen, treinen en shuttlebussen staan voor je klaar. Ontdek deze oogstrelende gebieden op je fiets en geniet tijdens de pauzes van de Italiaanse keuken en sfeer. We nemen je mee naar Val Rendena, Madonna di Campiglio en Pinzolo.

Tekst: Sytske Maaijen

Madonna di Campiglio & Pinzolo

Fietsen in het hart van het Adamello Brenta natuurpark kan over de vrijliggende fietspaden tussen Carisolo en Ponte Pià, of naar het Idromeer. Voor de racefietser ligt hier een van de grandi salite del Trentino (beklimming uit de Giro d’Italia) naar Madonna di Campiglio; 15 kilometer adembenemend zicht op de Dolomieten. Liever down-hillen? Het Brenta Bike Park, met blauwe, rode en zwarte afdalingen, ligt tussen de top Doss del Sabion (2.100 m) en Pra Rodont (1.500 m). 

Mijn tip is de DOGA-route, ideaal met gravel- en (e-)mountainbikes vanuit de Dolomieten naar het Gardameer. Geniet van het veranderde landschap vanaf de Dolomieten, langs alpiene weides naar de mediterrane palmen in Riva del Garda, waar de shuttlebus je weer ophaalt. 

Meer weten?