Afbeelding

fietsbroeken vaude

Nieuwe generatie zemen fietsbroeken van Vaude

Het belangrijkste kledingitem voor een fietser is, zonder twijfel, de fietsbroek. Die maakt vooral het verschil tussen je geweldig voelen of juist het tegenovergestelde. 

Het belangrijkste item van een fietsbroek is daarbij de zeem. Dit onderdeel beslaat het kleine contactgebied tussen het zadel en de fietser. Tegelijkertijd draagt het het grootste deel van het gewicht en verwachten we dat het iedere beweging tijdens het trappen ‘geruisloos’ ondergaat.

Om de ‘zitbeschermers’ voor VAUDE-fietsbroeken nog comfortabeler te maken en beter af te stemmen op individuele behoeften, is  de ontwikkeling van de nieuwe zemen wetenschappelijk benaderd. Samen met universiteiten zijn een groot aantal verschillende onderzoeken uitgevoerd om erachter te komen of en hoe factoren zoals fietspositie, anatomische verschillen tussen mannen en vrouwen en de ondergrond waarop wordt gefietst van invloed zijn op het comfort. 

Op basis van deze onderzoeken konden vervolgens zitkussentjes voor fietsbroeken worden ontwikkeld die zijn afgestemd op individuele fietsactiviteiten.

Drie nieuwe zitkussens zijn aangepast aan verschillende gebruiksgebieden :

  • X-Pad (groen): voor sportieve CROSS-ritten zoals MTB, gravel en cross country ;
  • R-Pad (rood): voor sportieve ROAD-ritten zoals wielrennen op de weg ;
  • T-Pad (blauw): voor alle ondergronden; TRAIL & TRAVEL-tochten.
  • De X-Pad; voor mountainbiken en gravel

De X-Pad is bijzonder geschikt voor een sportieve zithouding, zoals mountainbiken of gravelrijden. De 4-laagse constructie  (15 mm. Dik) met 3D-rasterstructuur absorbeert schokken bij off-road rijden. Het oppervlak van de X-Pad is fijntjes geperforeerd, waardoor de Pad ook zeer ademend is, wat extra comfort betekent. 

De R-Pad; voor fietsen op de weg

Voor de weg- of asfaltfietsers adviseren we de R-Pad. Dankzij de 3-laagse constructie met hoge dichtheid absorbeert deze de druk in sportieve fietshoudingen en zorgt voor een stabiele rijervaring tijdens langere ritten of reizen. Ook de R-Pad is fijn geperforeerd, waardoor het zeer ademend is en daarmee voor extra comfort zorgt.

De T-Pad ; voor trail-, dag- en meerdaagse tochten

Het T-Pad heeft alles wat je nodig hebt voor trekking en reizen - op elk terrein. Het maakt niet uit of het een trail, ontspannen dagtocht of een langere meerdaagse tocht is. De meerwaarde van het T-Pad en zijn 2-laags constructie ligt vooral in de bewegingsvrijheid met de ondersteuning van een meer rechte zithouding.

Ook voor kinderen: het T-Pad Youth

Voor jonge de junior ‘bikers’ is de 2-laags constructie voor volwassenen qua anatomie aangepast. Net als zijn grote broer biedt het ideale bewegingsvrijheid en ondersteund het een rechtere zithouding.

T-Pad fietsbinnenbroek (dames en heren)
Adviesprijs: € 53,00
Kuro II fietsbroek met bretels met  X-Pad (heren)
Adviesprijs: € 160,00
Furka II fietsbroek (m/v)
Adviesprijs : € 180,00

Meer weten?