Afbeelding

Nooit last van zadelpijn

Door je fiets goed af te stellen, zit je comfortabel en zonder zadelpijn op de fiets

SQlab

Klaar met zadelpijn, tintelende handen en andere klachten? 

Fietsen doen we allemaal voor het plezier, natuurlijk. Maar wie herkent het niet: na een lange (of misschien zelfs korte) fietsrit heb je last van zadelpijn! Of je vingers en tenen gaan vervelend tintelen na een uurtje doortrappen. Dat bederft al snel de pret. Maar je bent absoluut niet de enige: 90% van alle fietsers ervaren klachten tijdens het fietsen. 

Een fietsrit moet pijnvrij zijn, dan genieten we er het meeste van. Toch fietsen veel mensen door met vervelende pijntjes. Het hoort er immers bij toch? Gelukkig is pijnvrij fietsen écht geen utopie – klachten tijdens het fietsen zijn heel goed te voorkomen. Hoe? Daar weet SQlab wel het fijne van.

SQlab: ergonomie expert

Het Duitse merk SQlab is dé expert als het gaat over ergonomie op de fiets. Zij weten alles over de juiste zithouding op de fiets en hoe die vervelende pijntjes voorkomen kunnen worden. Er zijn namelijk maar drie contactpunten op de fiets – het bekken, de handen en de voeten. Op deze punten, allemaal voorzien van vele zenuwen, komt een hoop druk te staan. Het is daarom belangrijk om die druk zo veel mogelijk te verlagen. Door fietsonderdelen zo op het lichaam af te stellen, slaagt SQlab erin om je fietsrit zo comfortabel mogelijk te maken. Dat doen zij door middel van uitvoerig onderzoek, samen met artsen en wetenschappers.

Meten is weten

Een zadel moet passen als een paar schoenen. Er lopen namelijk veel zenuwen door je bekken. Een te smal zadel zorgt ervoor dat deze zenuwen bekneld raken. Je wilt dus dat je zitbotten goed op je zadel terecht komen. Als eerste zadelmerk heeft SQlab in samenwerking met wetenschappers in 2002 een systeem geïntroduceerd waarmee de afstand tussen de zitbotjes gemeten wordt. De uitkomst van deze meting bepaalt welke maat zadel je nodig hebt. Doordat er zadels in verschillende breedtes beschikbaar zijn, is er altijd een zadel wat bij jou past, waarbij de zitbotjes volledig worden ondersteund.

SQlab biedt niet alleen het hoofd voor zadelpijn – ook voor andere klachten hebben zij de oplossing. Zo komt er ook veel druk op de handen te staan. Het gevolg hiervan zijn zere handen, schouders en nek. De handvatten van SQlab geven extra ondersteuning waardoor je gemakkelijker in een natuurlijke positie op de fiets zit. De zooltjes en pedalen rekenen af met dove tenen en pijn in je knieën. 

Ben jij klaar met zadelpijn, tintelende handen en andere klachten tijdens het fietsen? SQlab biedt nog tal van andere producten die jouw fietsrit zo leuk en pijnvrij mogelijk maken. 

Meer weten? Kijk op SQlab.nl