Afbeelding

fietsroutes rivieren duitsland

Germany´s Top River Routes, de mooiste rivierroutes van Duitsland

Of u nu een natuurliefhebber, een culturele vakantieganger of op zoek bent naar rust en ruimte, deze fietsroutes brengen u naar en langs veel van de mooiste plekjes van Duitsland. Iedere route staat garant voor een aantrekkelijk en gevarieerd programma, daarnaast heeft elke route ook zijn zijn eigen specifieke karakter en charme. De continue begeleiding van het water en de goed bewegwijzerde fietspaden - met beperkte stijgingspercentages-  zorgen voor maximaal comfort en ontspannen genieten vanaf het zadel. 

Maak kennis, ervaar en beleef de karakteristerieken van de regionale cultuur. Ontdek romantische paleizen en forten en geniet van culinaire specialiteiten. Voel de stedelijke flair in de bruisende metropolen en doe vervolgens nieuwe energie op in de fascinerende natuurlijke landschappen van de nationale parken en natuurgebieden langs de oevers. De 10 rivierroutes zorgen telkens weer voor een zeer gevarieerde mix van ervaringen en belevenissen. 

 

Donauradweg, 600 km

De Donau staat voor variatie, is spannend en ontspannend tegelijk. De Donau zorgt voor de optimale begeleiding; voor het hele gezin. 

Meer weten

 

 

Elberadweg, 1.300 km

Een rivier die geen gelijke kent. Langs de Elbe ontdek je fascinerende culturele schatten uit de rijke Duitse geschiedenis en dat in combinatie met de schoonheid van het ongerepte rivierlandschap. 

Meer weten

 

 

EmsRadweg, 385 km

De EmsRadweg brengt je door vijf afwisselende landschappen van de bron, de oorsprong van de rivier, in de Senne naar de monding in de Noordzee.

Meer weten

 

 

Lahnradweg, 249 km

Ontspannen fietsplezier langs betoverende kastelen en door charmante stadjes. Vanaf de bron van de Lahn in het Rothaargebergte tot de monding in de Rijn. 

Meer weten

 

 

Mosel-Radweg, 248 km

Deze fietsroute wordt gekenmerkt door de talloze wijngaarden, historische plekken en romantische kastelen; De Mosel-Radweg zit vol avontuur en plezier.

Meer weten

 

 

Neckartal-Radweg, 375 km

De Neckartal-fietsroute zorgt voor een reis vol tegenstellingen: natuur&cultuur, historie&actualiteit, gezellige dorpjes en levendige metropolen met stedelijke flair.

Meer weten

 

 

Rheinradweg, 1.500 km

Deze fietsroute loopt langs de oevers van de Rijn; vanaf de bron tot aan de monding. In Duitsland passeert de route diverse culturele landschappen, indrukwekkende steden en verschillende UNESCO werelderfgoedlocaties.

Meer weten

 

 

Römer-Lippe-Route, 479 km

Fietsend langs de rivier de Lippe kunnen fietsliefhebbers vanaf hun zadel kennis maken met de overblijfselen van de klassieke Romeinse cultuur en watermanagement. 

Meer weten

 

 

RuhrtalRadweg, 240 km

De Ruhrtal- fietsroute verbindt op een unieke manier het natuurlandschap in het Sauerland met de de industriecultuur in het Ruhrgebied.

Meer weten

 

 

Weser-Radweg, 520 km

Blijvende herinneringen, monumenten, uit duizenden jaren geschiedenis zorgen  langs de Weser-fietsroute - vanaf de oorsprong van de rivier in Midden-Duitsland tot aan de monding in de Noordzee voor een rijk, gevarieerd aanbod bezoek- en bezienswaardigheden.

Check ook Instagram of Facebook

Meer informatie