Afbeelding

psf fietschallenge

Unsplash

Fiets van Utrecht naar Berlijn, tegen plastic

Dat de plasticsoep in onze oceanen een groot probleem is, dat weten we allemaal wel. Maar wist je dat er ook iets aan kan doen? En dat ook nog op de fiets?

Bike Challenge voor de Plastic Soup Foundation

De Plastic Soup Foundation, de organisatie die zich inzet om het plasticprobleem op te lossen, organiseert deze zomer een heuse challenge. En wat voor een: een sponsortocht van Utrecht naar Berlijn. Als deelnemer kun je je laten sponsoren door vrienden, familie, collega’s of wie dan ook. Alle euro’s die je ophaalt met jouw deelname, komen ten goede aan de projecten van de Plastic Soup Foundation. 

De tocht zelf is dus een fietstocht van Utrecht naar Berlijn. In zes dagen fiets je 700 kilometer, dwars door Duitsland. ’s Nachts bijkomen doe je in een comfortabel hotel. Vertrek is op 4 juli 2021. Toepasselijk, want juli is Plastic Free July, een maand waarin mensen wereldwijd zo weinig mogelijk plastic gebruiken!

Lijkt een fietstocht je wel wat, maar heb je geen idee hoe je de fondsenwerving aan moet pakken? Geen probleem. De organisatie helpt je met een persoonlijke sponsorpagina op de website, waarmee je mensen kan uitnodigen om jou te sponsoren. Daarnaast zijn er webinars bomvol tips om zo veel mogelijk succes te boeken met jouw acties. 

Meer weten? Op de website vind je meer informatie en kan je je inschrijven als deelnemer!